اخبار ویژهاقتصاد

ناهماهنگی‌های داخلی و نگاه سنتی، گره‌های اصلی تولید در کشور

دکتر محمدباقر آقا علیخانی دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید وزارت صنعت، معدن و تجارت، در مصاحبه با فناوری پرس، ضمن تشریح فعالیت‌های ستاد در یک سال گذشته، به مهمترین چالش‌های پیش روی تولید و راهکارهای برون‌رفت از آن‌ها اشاره کرد.

لینک کوتاه : https://fanaavaripress.ir/?p=24237

مصاحبه : بهروز حسینی

فناوری پرس؛ وی با تأکید بر لزوم رفع موانع داخلی، خواستار تغییر رویکردهای سنتی در حوزه‌های مختلف و هماهنگی بیشتر دستگاه‌های اجرایی در استان‌ زنجان شد.

گسترش فعالیت‌های ستاد تسهیل و انتقال مشکلات به وزارتخانه

دکتر آقا علیخانی با اشاره به حضور ستاد تسهیل در ۱۳ استان در سال گذشته، از تلاش برای گسترش این حضور به اکثر استان‌ها در سال جاری خبر داد.

وی افزود: ما تلاش می‌کنیم برای مشکلات استان‌ها تصمیم‌گیری کنیم و بخشی از مسائلی که در استان‌ها قابلیت حل ندارد، به وزارتخانه منتقل می‌شود.

او مشاهده نزدیک مشکلات و دریافت نظرات دستگاه‌های مرتبط را در حل بسیاری از مسائل، مؤثر دانست.

دبیر ستاد تسهیل همچنین توضیح داد که با توجه به سفرهای استانی وزیر صمت، ستاد تسهیل پیش از حضور ایشان، اقدام به رفع مشکلات استان‌ها می‌کند و تنها مسائل نیازمند دستور مستقیم وزیر به ایشان منتقل می‌شوند.

چالش‌های پیچیده تولید در استان‌ زنجان؛ از آمایش سرزمین تا نقدینگی

دکتر علیخانی به ۲۶ موضوع مطرح شده در استان‌ زنجان اشاره کرد که پیچیدگی‌های خاص خود را دارند.

وی عدم همخوانی طرح آمایش و مطالعات استان زنجان در خصوص استقرار واحدها را یکی از این مشکلات دانست که با بازنگری قابل حل است.

دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین تأمین نقدینگی را یکی از بزرگترین مشکلات واحدهای صنعتی استان زنجان معرفی کرد که نیازمند ارائه راهکار برای واحدهای به بهره‌برداری رسیده است.

ناهماهنگی در بدنه اجرایی استان زنجان و پتانسیل‌های مغفول

دبیر ستاد تسهیل با انتقاد از ناهماهنگی در بدنه اجرایی استان زنجان، تصریح کرد: بسیاری از مشکلات می‌توانند در استان حل شوند.

وی به عنوان مثال به “عددهای بسیار کوچک تسهیلات” اشاره کرد که مسئولین اجرایی استان می‌توانند در خصوص آن‌ها تصمیم‌گیری کنند و نیازی به تصمیم‌گیری وزارت صمت نیست.

با این حال، دکتر علیخانی استان زنجان را دارای پتانسیل‌های معدنی بسیار خوب و موقعیت ترانزیتی بالا دانست و تأکید کرد که انتظار داریم هر کدام از دستگاه‌های استان یک ستاد تسهیل باشند.

تولید، راه نجات کشور؛ موانع داخلی بیش از موانع خارجی

دکتر علیخانی با تأکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه تولید راه نجات ماست، اظهار داشت: تولید با این حجم از مشکلات گره کشور را نمی‌تواند باز کند.

وی معتقد است که ما مسیر را برای تولید خوب باز نکرده‌ایم و آن چیزی که در حوزه قوانین و مقررات تولید وجود دارد، با شعار سال همخوانی ندارد.

دبیر ستاد تسهیل با اشاره به اینکه باید تمامی موانعی که نیاز به مشارکت خارجی ندارد، از سر راه تولید برداشته شود، عنوان کرد: اگر حجم مشکلاتی که به ستاد تسهیل وارد شده اند را بررسی کنیم، مشکلات داخلی بیش از مشکلات خارجی در حوزه تولید است.

لزوم تغییر فرهنگ مصرف نان و حرکت به سمت صنعتی‌سازی

دکتر علیخانی در بخش دیگری از سخنان خود، به ضرورت تغییر فرهنگ سنتی مصرف نان اشاره کرد.

وی با تأکید بر لزوم غنی‌سازی آرد که تنها در کارخانه‌های صنعتی میسر است، بیان داشت: نیازمند تغییر در فرهنگ مصرف هستیم و باید برای آن برنامه کاملی ارائه کنیم.

دکتر آقا علیخانی ضمن انتقاد از فرهنگ ذخیره منابع در خانه های ایرانیان افزود: ذخیره منابع مختلف در خانه‌ها  غیرضروری است و باید تغییر یابد.

وی با اشاره به ضایعات بالای نان سنتی و افزایش جمعیت جهانی، تأمین غذا به روش‌های سنتی را ناممکن خواند و گفت: تغییر در شیوه زندگی الزامی است و اختیاری نخواهد بود.

وی ایجاد زمینه تغییر توسط دولت‌ها را ضروری دانست، اما تغییر فرهنگ را به مرور توسط مردم عنوان کرد.

دکتر آقا علیخانی همچنین خواستار اجازه واردات گندم به بخش خصوصی شد و توسعه و حمایت از نان‌های صنعتی را یک قدم به سمت حذف یارانه‌ها دانست.

سامانه ملی مجوزها؛ گامی به سوی دولت الکترونیک با چالش‌های موجود

دبیر ستاد تسهیل در پایان به اهداف ایجاد سامانه ملی مجوزها از جمله حذف امضاهای طلایی، کاهش هزینه‌ها و کاهش تردد در سازمان‌ها اشاره کرد.

با این حال، وی اذعان داشت که بعضی از دستگاه‌ها همچنان بصورت سنتی رفتار می‌کنند که موجب بوجود آمدن مشکلاتی در این سامانه شده است.

دکتر علیخانی با بیان اینکه هنوز به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم و برای این سیستم همچنان نقد وجود دارد، اظهار داشت: باید دستگاه‌های تخصصی، پاسخگوی مجوزهای صادره باشند نه اینکه وزارت اقتصاد محور صدور مجوزها باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا