اجتماعی

تجمیع توانمندی‌های دانشگاه‌های قطب با یکدیگر، منشأ خیر خواهد بود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان و رئیس دبیرخانه کلان‌منطقه۶ آمایشی کشور با تاکید بر لزوم تعامل دانشگاه‌های قطب با یکدیگر، گفت: هر دانشگاه بنا به شرایط خاص خود، از توانمندی‌ها و فرصت‌های ویژه‌ای برخوردار است و تجمیع این توانمندی‌ها با یکدیگر قطعا منشا خیر خواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،دکتر حسن بختیاری در نشست رؤسا، معاونین آموزشی، تحقیقات و فناوری و مدیران امور بین‌الملل کلان‌منطقه۶ آمایشی کشور که به میزبانی دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان به درخشش دانشجویان قطب۶ در المپیادهای علمی دانشجویی اشاره و اظهار کرد: این موفقیت، حاکی از بالا بودن کیفیت آموزش در دانشگاه‌های کلان‌منطقه۶ است و می‌تواند زمینه‌ای برای ارتقاء این دانشگاه‌ها باشد.

وی با اشاره به کلنگ‌زنی بزرگترین انستیتو و مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی کشور در زنجان، خاطرنشان کرد: امیدواریم با راه‌اندازی این مرکز، بتوانیم علاوه بر کلان‌منطقه، در کشور نیز گام‌های بزرگی برداریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه برای افزایش متوازن رشته ها در دانشگاه‌های قطب باید از تفاهم‌نامه‌ی توسعه‌ی متوازن آموزش پزشکی منطقه۶ بهره گرفته شود، اظهار کرد: این موضوع باید در سلسله‌جلسات تخصصی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

وی بین‌المللی‌سازی آموزش‌عالی را در کنار توریست‌درمانی، از اولویت‌های دانشگاه علوم پزشکی زنجان برشمرد و ابراز امیدواری کرد همه‌ی دانشگاه‌های زیرمجموعه‌ی قطب۶ با تعامل و بهره‌گیری از پتانسیل‌ها و توانمندی‌های یکدیگر، ارتقاء پیدا کنند.

این مقام مسئول با بیان اینکه باید از حداقل پتانسیل‌ها حداکثر استفاده برده شود، تصریح کرد: هریک از دانشگاه‌های کلان‌منطقه۶ ویژگی‌ها و پتانسیل خاصی دارند که باید حداکثر استفاده از آن برده شود.

وی با تاکید بر لزوم ارتباط تنگاتنگ علوم پایه و بالینی، گفت: هریک از این علوم به تنهایی نمی‌تواند باعث جهش شود ولی ارتباط این دو می‌تواند یکی از عوامل جهش و موفقیت باشد.

بختیاری ضمن اشاره به مشکلات پرداخت حقوق و مزایای اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی، خواستار اصلاح این پرداخت‌ها در راستای بهبود وضعیت معیشتی آنان شد و تصریح کرد: افزایش ۳۰درصدی ظرفیت پزشکی با توجه به کمبود فضای فیزیکی آموزشی و همچنین فضای بالینی و خوابگاه‌ها، از چالش‌های دانشگاه‌های علوم‌ پزشکی است.

وی نبود برنامه‌ی نیاز سنجی روز در حوزه آموزش در بخش‌های مختلف را از دیگر چالش‌های موجود عنوان کرد و گفت: نبود اطلاعات به روز شده از امکانات و توانمندی‌های کلان منطقه۶ نیز یکی از مشکلاتی است که با آن مواجهیم.

رئیس دبیرخانه کلان‌منطقه۶ آمایشی کشور به عدم افزایش متناسب تعرفه‌های درمان با تورم اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه در حوزه‌ی آموزش پزشکی، آموزش و پژوهش از کانال درمان می‌گذرد، عدم تناسب تعرفه‌های درمان با تورم، باعث شده است که حوزه‌های آموزش و پژوهش نیز تحت‌الشعاع قرارگیرد.

وی ضمن پیشنهاد ارتقاء پروژه‌ها و پایان‌نامه‌های مسئله‌محور در کلان‌منطقه۶، اظهار کرد: از آنجایی که بیشتر دانشگاه‌های قطب۶ در شهرهای صنعتی واقع شده‌اند، یکی از مسئولیت‌های آنان، حفاظت از محیط‌زیست در برابر سموم، آفت‌ها و فلزات سنگین است.

بختیاری با بیان اینکه بر اساس برنامه‌ی سالم‌سازی مواد غذایی وزارت بهداشت، پایش سلامت ۳محصول استراتژیک سیب، سیب‌زمینی و پیاز از مزرعه تا سفره به زنجان واگذار شده است، تصریح کرد: تا زمانی که از درِ پیشگیری وارد نشویم، راه به جایی نخواهیم برد.

وی ایجاد قرارگاه فناوری کلان‌منطقه۶ را به عنوان دیگر پیشنهاد خود مطرح کرد و افزود: موفقیت در مهار کرونا مرهون ایجاد قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا بود و در این حوزه نیز تا زمانی که به طور عملیاتی وارد کار نشویم، به نتیجه نمی‌رسیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان خاطرنشان کرد: حمایت از تأسیس واحدهای فناور و دانش‌بنیان و ایجاد اشتغال با توجه به زیرساخت‌های موجود در پارک علم و فناوری کلان منطقه که محل آن در زنجان است جزو برنامه‌های این قطب است.

وی برگزاری مدارس تابستانی تخصصی در کلان منطقه۶ را دیگر پیشنهاد خود عنوان کرد و گفت: در این مدارس، مباحث تخصصی مورد نیاز برای فارغ‌التحصیلان رشته‌های مختلف که در دوره‌های آموزشی دانشگاهی به آنها پرداخته نشده است، آموزش داده شود.

بختیاری با تاکید بر اینکه ارتقا رتبه را کلان منطقه‌ای کنیم و هر دانشگاه مستقل عمل نکند، اظهار کرد: این مهم نیست که رتبه ما بالا یا پایین برود. مهم این است که در کنار هم پیشرفت کنیم.

وی تصریح کرد: آیتم‌های HOP که اساتید با آن درگیر هستند ، در صورت اجرایی شدن، برنامه بسیار مفیدی است به شرط اینکه آیتم‌ها بازنگری شود.

رئیس دبیرخانه کلان‌منطقه۶ آمایشی کشور ضمن انتقاد از تجویز و استفاده نامناسب از داروها و خدمات پاراکلینیکی و آزمایشگاهی، تاکید کرد: چنانچه الگوی تجویز و استفاده از داروها و خدمات اصلاح شود موجب صرفه‌جویی قابل توجهی در هزینه‌ها خواهد شد.

وی به اهمیت موضوع پدافند غیرعامل اشاره کرده و بر لزوم رعایت دستورالعمل‌های این حوزه در ساخت و سازهای جدید تاکید کرد و گفت: در زمینه پدافند غیرعامل در کلان منطقه باید تمهیداتی اندیشیده شود.

بختیاری بر اهمیت هم‌فکری و هم‌اندیشی در سطح کلان‌منطقه تاکید کرده و پیشنهاد تشکیل اتاق فکر کلان منطقه۶ آمایشی کشور را مطرح کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا