اجتماعی

کاهش 55 درصدی آب سد تهم زنجان

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان گفت:سد تهم که تامین کننده آب شرب شهر زنجان است،در مقایسه با سال گذشته 55 درصد کاهش دارد و این درحالی است که امسال 17درصد از مخزن این سد پر می باشد و سال گذشته در این تاریخ 38 درصد آب در مخزن این سد موجود بود.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،اسماعیل افشاری با ارائه گزارشی از سیمای منابع آب استان و مجموع بارندگی تا روز 5 آذر ماه سال آبی 1401-1402آبی جدید، اظهار داشت: مجموع بارندگی تا 5 آذر ماه حدود 32 میلی متر است که نسبت به سال قبل 26 درصد منفی و نسبت به متوسط دوره آماری حدود 42.5 درصد کاهش را نشان می دهد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان با ارائه گزارش از وضعیت آب پشت سدهای استان، افزود: سد تهم که تامین کننده آب شرب شهر زنجان است،در مقایسه با سال گذشته 55 درصد کاهش دارد و این درحالی است که امسال 17درصد از مخزن این سد پر می باشد و سال گذشته در این تاریخ 38 درصد آب در مخزن این سد موجود بود.

وی به عملکرد طرح احیا و تعادل بخشی شرکت آب منطقه ای زنجان در 8 ماه اول  سال 1401 اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: چاههای غیرمجاز استان در سالهای اخیر کاملا با رصد دقیق کارشناسان این شرکت مواجه است و از ابتدای سال تاکنون 112 حلقه چاه غیرمجاز در استان پر و مسلوب المنفعه شده است و با این کار حدود 4 میلیون مترمکعب آب صرفه جویی شده  و تعداد 130 دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاههای استان نصب گردید که موجب صرفه جویی یک و نیم میلیون متر مکعبی آب در سفره های زیرزمینی شده است.

افشاری با بیان اینکه استان زنجان هفت دشت دارد، گفت: پنج دشت استان در حالت بحرانی قرار دارد و عمده مصرف آب در این دشتها کشاورزی است و در این راستا شرکت آب منطقه ای زنجان برنامه های خود را در جهت کنترل مخازن آب زیرزمینی در سه محور کوتاه مدت،میان مدت و بلند مدت تهیه کرده است.منابع آبی کشور در بخش کشاورزی است.

دبیر شورای حفاظت منابع آب استان زنجان با بیان اینکه وضعیت دشت ابهر و زنجان نسبت به سایر دشت‌ها بحرانی‌تر است،ابراز کرد: سطح آب سفره‌های آب زیرزمینی آن سالانه حدود یک ونیم متر افت دارد.

وی تصریح کرد: با توجه به شرایط موجود وضعیت بحرانی منابع آب به خصوص سفره های آب زیرزمینی پیشنهاد می گردد سناریوهای مدیریتی از جمله بررسی و تکمیل پروانه های اصلاح و تعدیل پروانه های بهره برداری ، بررسی و کنترل برداشت چاه های مجاز با نصب کنتورهای حجمی هوشمند ، انسداد چاه های غیر مجاز، تغییر شیوه های آبیاری سنتی به روش های مدرن و نیمه مدرن آبیاری تحت فشار و  همچنین احداث بادشکن در اطراف مزارع جهت جلوگیری از پرت شدن و تبخیر از طریق شیوه آبیاری مذکور، افزایش سطح دانش بهره برداران با برگزاری کلاس های ترویجی و استفاده از  مشارکت های مردمی در مدیریت منابع آب مورد توجه قرار گیرد .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا