مقاومسازی 5 هزار واحد مسکن روستایی در دستور کار بنیاد مسکن
مدیرکل بنیاد مسکن استان زنجان گفت: بنیاد مسکن مقاومسازی 5 هزار واحد مسکن روستایی و احداث 6000 واحد در سایر پروژهها را در دستور کار دارد که با همپوشانی فعالیتهای سازمان میتوانیم این پروژهها را به پیش ببریم .

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،رضا خواجه ای در دیدار با رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان با بیان اینکه این دو مجموعه تکالیف و وظایف مهم و مشترکی در راستای خدمت به مردم به ویژه ترویج اصول معماری ، شهرسازی و رشد آگاهی عمومی نسبت به آن و افزایش بهره وری به عهده دارند و می توان گفت ، سازمان نظام مهندسی ساختمان و بنیاد مسکن یک روح در دو بدن می باشند، اظهار داشت: این نهاد چه در بخش عمران روستایی و چه در حوزه مسکن روستایی و شهرهای زیر 100 هزار نفر جمعیت، فعالیت خود را در ذیل سیستم نظارت سازمان انجام میدهد.
وی ادامه داد: باعث افتخار است که مجموعه ای مانند نظام مهندسی در بالابردن کیفیت خدمات مهندسی و ایمنی و استحکام ساختمان ها در اجرای پروژه های عمرانی همواره در کنار بنیاد مسکن تلاش می کند.
خواجه ای با اشاره به اینکه مسئولان کشوری بازدیدی از پروژه 368 واحدی زنجان داشتند و آن را الگوی کیفیت در کشور معرفی و در جلساتی سایر استانها را مکلف به الگوگیری از این استان کردند، خاطر نشان کرد : کیفیتی که در این پروژه حاصل شده، با حمایت و نظارت مهندسان سازمان به دست آمده است.
وی با تاکید بر اینکه کیفیت و حفظ جان مردم خط قرمز بنیاد مسکن در اجرای پروژه ها به شمار می آید،افزود : نباید در اجرای پروژه های عمرانی کیفیت فدای سرعت شود که در این راستا ساختمانهای دولتیساز باید در کیفیت حرف نخست را بزنند و همراهی نظام مهندسی ساختمان در این راستا جای تقدیر دارد.
مدیرکل بنیاد مسکن استان زنجان اظهار کرد: بنیاد مسکن مقاومسازی 5 هزار واحد مسکن روستایی و احداث 6000 واحد در سایر پروژهها را در دستور کار دارد که با همپوشانی فعالیتهای سازمان میتوانیم این پروژهها را به پیش ببریم .
خواجه ای تصریح کرد: تا کنون بیش از 56 درصد مسکنهای روستایی مقاومسازی شده است و این موضوع تلفات جانی در زمان وقوع حوادث غیرمترقبه را به حداقل رسانده است.
مدیرکل بنیاد مسکن استان زنجان ، پیشنهاد صنعتیسازی پروژههای مسکونی را مطرح کرد و افزود: باید به منظور ارتقای کیفیت، مدیریت زمان و کاهش هزینهها از سازههای سنتی خارج و به سمت سازههای صنعتی پیش رویم و کارشناسان سازمان نظام مهندسی ساختمان این موضوع را با در نظر گرفتن مزایا، معایب و صرفه اقتصادی مورد بررسی قرار دهند.
خواجه ای تاکید کرد : وجود سازمانی برای نظارت بر ایمنی و استحکام صنعت ساختوساز ضروری به نظر میرسد. ازاینروی سازمان نظام مهندسی با ورود به چرخه ساختوساز، بالا رفتن کیفیت ساختمانها و پیشرفت چشمگیر صنعت مذکور را در پی داشتهاست.
وی در مورد لزوم توجه به معماری بومی منطقه در مقاومسازی واحدهای مسکونی روستایی بیان کرد: این کار به دلیل محدودیت منابع و چالشهای فرهنگی زمانبر است با این حال طبق تفاهمنامه با میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در روستاهای هدف گردشگری و دارای بافت باارزش، اجازه ساخت و ساز بدون مجوز و عدم رعایت مولفههای مورد نظر داده نمیشود.
مدیرکل بنیاد مسکن استان زنجان با بیان اینکه طرح منظومههای روستایی نیز ابتدا به شکل پایلوت در زنجان به اجرا درآمد و اکنون 8 استان دیگر این طرح را الگوبرداری کردند، خاطرنشان کرد: این طرح بهبود معیشت مردم را هدف قرار داده و 176 پروژه در شهرستان طارم اجرا میشود که مردم، خود در این طرحها مشارکت دارند.