اجتماعی

تردد کامیون‌های حامل مواد معدنی موجب تخریب محورها و جاده‌های استان زنجان

معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان زنجان با اشاره به تخریب محورها به ویژه محورهای روستایی ناشی از فعالیت‌های معدنی گفت: در محورهای روستایی که مجاور معادن هستند، شاهد افزایش ترافیک به علت تردد کامیون‌ها و ماشین‌آلات حمل مواد معدنی و مصالح هستیم که به علت اضافه تناژ برای کسب سود بیشتر شاهد تخریب محورها هستیم که متاسفانه قانون جامع در این خصوص وجود ندارد و درصدی به عنوان حقوق دولتی از فعالان معدنی اخذ می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،هادی نظری در نشست خبری با اصحاب رسانه استان از اخذ مجوز 250 میلیارد تومانی جهت اجرای پروژه لکه‌گیری و آسفالت آزادراه زنجان- قزوین خبر داد و اظهار داشت: قرارداد با پیمانکار کشوری منعقد شده و مجری در حال نصب کارخانه آسفالت جداگانه، علاوه بر کارخانه‌های آسفالت مستقر در استان زنجان می‌باشد.

معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل استان زنجان با بیان اینکه به لحاظ عملیات رویه راه ابهر- قیدار مشکلی وجود ندارد و هر آنچه که مربوط به این مجموعه بوده، انجام شده است، عنوان کرد: در حال حاضر مشکلی به لحاظ راهداری در این محور وجود ندارد و اقدامات مربوط به نصب علایم ایمنی و چراغ چشمک زن انجام شده است، اگر مشکلی هم در خصوص ارتقا راه‌ها وجود داشته باشد مربوط به راه و شهرسازی است البته تا جایی که اطلاع داریم این ارگان نیز در حدود 5 کیلومتر، عملیات مربوطه را انجام داده است.

نظری با تشریح اقدامات شناسایی نقاط پرحادثه در محور زنجان- قره‌پشتلو، بر لزوم پیگیری و اجرای پروژه‌های مربوطه این محور که در سفر ریاست جمهوری نیز به آن اشاره شده بود، تاکید کرد.

این مسئول در خصوص خالی بودن محور نیکویه- ابهر از علایم ایمنی نیز، سرقت تابلوها و علایم این محور را عامل اصلی دانست و ابراز کرد: نصب علایم ایمنی در محورها و بررسی استقرار آن‌ها باید به صورت مستمر باشد اما در محورهای استان به ویژه محورهای فرعی شاهد سرقت علایم هستیم، متاسفانه تعداد علایم در محور تهم نیز کاهش یافته است که باید عملیات نصب مجدد علایم و تابلوها در دستور کار باشد.

معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان زنجان با اشاره به تخریب محورها به ویژه محورهای روستایی ناشی از فعالیت‌های معدنی تصریح کرد: در محورهای روستایی که مجاور معادن هستند، شاهد افزایش ترافیک به علت تردد کامیون‌ها و ماشین‌آلات حمل مواد معدنی و مصالح هستیم که به علت اضافه تناژ برای کسب سود بیشتر شاهد تخریب محورها هستیم که متاسفانه قانون جامع در این خصوص وجود ندارد و درصدی به عنوان حقوق دولتی از فعالان معدنی اخذ می‌شود.

این مسئول با بیان اینکه هزینه سالانه ساخت و نگهداری محورهای روستایی ناشی از تخریب فعالیت‌های معدنی 2 الی 6 درصد است، اضافه کرد: در حال حاضر حتی برای شریان‌های اصلی نیز یک درصد از این مبلغ در نظر گرفته نمی‌شود. 2 الی 3 سال است که مبلغی برای بهسازی محورها به ما پرداخت می‌شود که مبلغ 15 میلیارد تومان در نظر گرفته شده و سال بعد در پروژه مربوطه هزینه خواهد شد.

نظری مبلغ اختصاصی بابت تخریب محورها ناشی از فعالیت‌های معدنی را 15 میلیارد تومان اعلام کرد که در صورت تخصیص، اقدامات بهسازی در محور «اورجک- خیرآباد» در ماهنشان در دستور قرار می‌گیرد.

این مسئول در بخش دیگری از اظهارات خود، به قانونی بودن نصب مانع دارای ارتفاع بالا به منزله سرعت‌گیر در نزدیکی دانشگاه زنجان نیز اشاره کرد و گفت: نصب سرعت‌گیر در راه‌های اصلی ممنوع است. در محل مدنظر، پیمانکار اداره کل راه و شهرسازی با هدف ایجاد تقاطع غیرهمسطح، سرعتگیر مدنظر را در این محور ایجاد کرده است تا خودروها با ماشین‌آلات این شرکت برخورد نکنند، قبول دارم که ارتقا سرعتگیر بالا و غیراستاندارد است و با پیگیری‌های صورت گرفته، پیمانکار نسبت به اصلاح این مانع اقدام می‌کند.

معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان زنجان از برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در خصوص ایمنی و رفع نقاط پرحادثه خبر داد و با تاکید بر لزوم احتیاط در تردد در محورهای استان با شروع فصل زمستان از مردم خواست تا از مسافرت‌های غیرضروری پرهیز کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا