مسیر حرکت در حوزه دانشبنیان یک مسیر یکنواخت نیست
استاندار زنجان گفت:مسیر حرکت در حوزه دانشبنیان یک مسیر یکنواخت نیست بلکه دشواری ها و مشکلات متعددی دارد که تنها کسانی میتوانند بر آنها فائق شوند که نسبت به جامعه مسئولیت دارند.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،محسن افشارچی، در نشست هماندیشی نخبگان و مستعدان برتر زنجانی مقیم تهران با وی، با اشاره به اینکه فرصتهای شغلی و نیازهای موجود در صنعت باید به جامعۀ نخبگانی ارائه شود، افزود: کشور در حال پوستاندازی است و در این مسیر، باید جایگاه نخبگان به خوبی تبیین شود.
وی با بیان لزوم تسهیل روند به کارگیری نخبگان، گفت: باید از ظرفیت بخش خصوصی در 2حوزه اشتغال و حل مسئله استفاده شود که البته این مهم نیازمند تعامل و همکاری پارک علم و فناوری با بنیاد نخبگان استان است.
استاندار زنجان تصریح کرد: برای نیل به این هدف استانداری نیز حمایت کامل خود را اعلام میکند.
افشارچی با بیان اینکه در سالیان متمادی اقتصاد کشور نفتمحور بوده و همواره هزینههای دولت چاق خود را، با بیش از 3.5 میلیون کارمند، از منابع نفتی تأمین میکرده است گفت: با این حال، اکوسیستم ایران در حال تغییر و اقتصاد نفتی در حال رنگ باختن است.
وی اظهار داشت: در این روند، تفکر وارداتی برای رفع نیازهای بازار داخل نیز از بین رفته است و امروز اگر محصول یا کالای با کیفیتی در کشور تولید شود، قطعاً واردات نمونه خارجی با محدودیت مواجه خواهد شد.
استاندار زنجان با اشاره به اینکه پیشتر، دولت با اقتصاد نفتی و با استفاده از درآمد نفتی، هزینههای خود را تأمین میکرد گفت: عملاً نیازی به اکوسیستم دانشبنیان احساس نمیشد اما خوشبختانه یا متأسفانه درآمدهای نفتی کشور در سالهای اخیر کاهش پیدا کرده و به همین دلیل نگاه اقتصادی هم تغییر کرده است.
افشارچی با تأکید بر اینکه صنعت در زنجان همچنان بر اساس مفهوم سنتی اداره می شود، تصریح کرد: با نگاه واردات محور نمیتوان تولید ثروت کرد و این نگاه باید تغییر کند.
وی گفت: در این دولت، پشتیبانی از نخبگان برای حل مشکلات و چالشهای کشور انجام و از سوی دیگر زیرساخت اقتصاد دانشبنیان فراهم میشود تا فرد نخبه بتواند به مرحله اثرگذاری بهینه برسد.
استاندار زنجان با بیان اینکه رابطه نخبه و جامعه، یک رابطه دو سویه است اظهار داشت: دولت باید فضای لازم برای فعالیت نخبگانی را فراهم کند و این دولت قطعاً با غرور با نخبه مواجه نخواهد شد.
افشارچی با تاکید بر اینکه خوشبختانه در بخش دانشبنیان حمایتهای متنوعی طراحی و زیرساختهای حمایتی خوبی فراهم شده است تا فرد نخبه به تولیدکننده ثروت از دانش تبدیل شود، تصریح کرد: علاوه بر آن نخبگان ایرانی باید در مرز دانش نیز فعال شوند تا در آینده شرکت فناوری روز به صورت بومی دست یابد.
وی با بیان اینکه نخبه باید در حوزه ایده، ریسکپذیر باشد، گفت: برای این مهم باید از ظرفیتهای موجود در مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری بهره گرفت.
استاندار زنجان با اشاره به اینکه اگرچه دولت وظیفه فراهم کردن اشتغال تخصصی برای نخبگان را برعهده دارد افزود: به همین منظور آییننامه جذب در دستگاههای اجرایی را نیز به تصویب رسانده اما مهمترین نقطه برای اثرگذاری نخبگان، بخش دانشبنیان است.
افشارچی با تاکید بر اینکه باید اطلاعرسانی دقیقی درباره زیرساختهای حمایتی از شرکتهای دانشبنیان و فعالیت در حوزه استارتآپها نوآوری و فناوری به صورت فراگیر و گسترده انجام شود تصریح کرد: این امر نقش مهمی در هدایت جامعه نخبگانی به سمت اهداف از پیش تعیین شده دارد. .
وی اظهارداشت: مسیر حرکت در حوزه دانشبنیان یک مسیر یکنواخت نیست بلکه دشواری ها و مشکلات متعددی دارد که تنها کسانی میتوانند بر آنها فائق شوند که نسبت به جامعه مسئولیت دارند.
استاندار زنجان با بیان اینکه نخبه علاوه بر مشکلات و چالشهای امروز، باید با رویکرد آیندهپژوهی مسائل آینده کشور را نیز پیشبینی و راههای برونرفت از آنها را طراحی کند تاکید کرد: نخبه به جای اشتغال، باید به دنبال اشتغالآفرینی باشد و به بیان ساده، کارآفرینی در حوزه دانشبنیان یکی از شاخصهای اصلی نخبگی است و این همان انتظاریست که مجموعه کشور از جامعه نخبگانی دارد .