به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،رضا خواجه ای به مناسبت فرا رسیدن روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مهمترین مولفه در کاهش عوارض وقوع حوادث و بلایای طبیعی، تدابیر پیشگیرانه پیش از بروز آنها است که باید با تدبیر و برنامهریزی مناسب و با در اولویت قرار دادن آموزشهای توانمندساز و اقدامات پیشگیرانه و آگاهی بخشی عمومی در راستای رفتار و عملکرد بهینه مردم در شرایط وقوع بحران، بستر مدیریت بهینه بحران های طبیعی و امکان زندگی ایمنتر برای عموم مردم فراهم شود .
وی با تاکید بر اینکه ، تمامی نهادها و دستگاههای ذیربط نسبت به بازنگری آییننامهها و دستورالعملها و … با هدف تحقق نظارت بهینه و افزایش کارآمدی و اثربخشی سیستم های کنترل و نظارت باید اقدامات ویژه ای انجام دهند، ادامه داد: باید با نگاه دانش محور و با بهره گيري هرچه بيشتر از يافته هاي علمي و تجارب به دست آمده، حوادث طبيعي مطابق با استانداردهاي جهاني به حداقل ممكن كاهش يابد و بدون ترديد آگاهي بخشي و وجود مديريتي قوي و كارآمد و همكاري و همفكري همه دست اندركاران، از عوامل مؤثر و كارساز در پيشگيري و كاهش خسارت مي باشد.
این مقام مسئول لزوم شناسایی نقاط بحرانی و میزان توان داخلی در استان برای مواجهه با بلایای طبیعی را امری مهم تلقی نمود و افزود : حدود 153روستای استان زنجان معادل 18هزار و 734واحد مسکونی روستایی در محدوده گسل زلزله است و تا به امروز از این تعداد حدود 6857 واحد مسکونی مقاوم سازی شده( معادل 37درصد) و متاسفانه 63 درصد هنوز مقاوم سازی نشده است که میطلبد برنامه ریزی منسجم و دقیق صورت گیرد و با تخصیص اعتبارات واحدهای مسکونی مقاوم سازی میشود.
مدیرکل بنیاد مسکن استان زنجان یادآور شد: حدود 275 روستا با بیش از 42هزار واحد مسکونی روستایی در مسیر سیلاب قرار دارد که نیازمند مقاوم سازی است که از این تعداد تاکنون 18169واحد مقاوم سازی شده( معادل 43درصد) و برآورد اعتبار برای ایمن سازی این تعداد روستا در سال گذشته 450میلیارد تومان بود.
وی ادامه داد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور سالانه 200هزار واحد مسکونی در استانهای مختلف را مقاومسازی میکند که سهم استان زنجان از این تعداد سالانه 5هزار واحد است.
خواجه ای با اشاره به آمار واحدهای مسکونی مقاوم سازی شده در روستاهای استان، گفت: از سال 84 به بعد خوشبختانه 52هزار واحد از 92هزار واحد مسکونی در روستاها( معادل 56درصد) و حدود 10784 واحد هم در شهرهای زیر 25هزار نفر استان از 25506واحد مقاوم سازی شده اند.
وی با بیان اینکه ، استان زنجان در بحث مقاوم سازی واحدهای مسکونی با همت بانک های عامل، 6 درصد بالاتر از میانگین کشوری است، اظهار داشت: این میزان کافی نیست چراکه همه ما در مقابل جان مردم مسئول هستیم و باید پاسخگو باشیم.