اجتماعی

تنها یک هزار و 300 هکتار از مساحت چمن سلطانیه زنجان باقی مانده است/ چمن تاریخی گنبد سلطانیه در حال خشک شدن

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با بیان اینکه از 2 هزار هکتار، فقط یک هزار و 300 هکتار از چمن سلطانیه باقی‌مانده است گفت: به علت تغییرات اقلیمی، محدود و مسدود شدن حق آبه چمن سلطانیه و همچنین حفر چاه‌های غیر مجاز باعث شده است این چمن خشک شود.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،سید حسن حسینی، در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته منابع طبیعی اظهار داشت:امسال طرح جدیدی بر اساس بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر غرس نهال در محیط‌های شهری با عنوان طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در سال 1402پیش‌بینی شده است.

وی با اشاره به اینکه وضعیت کره زمین به لحاظ پوشش سبز و درختی خوب نیست، افزود: جنگل‌ها ریه‌های کره زمین است با این وجود این ریه‌ها حال خوبی ندارند‌.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: با استناد به مکاتبات تاریخی بشر به این امر رسیده است که حداقل 1000میلیارد درخت از زمین کم شده است و با یک عکس‌های هوایی نیز می‌توان به این اعداد رسید.

حسینی با بیان اینکه ما به کره زمین هزاران میلیارد درخت بدهکار هستیم. تصریح کرد: کنوانسیون‌های مختلفی در خصوص مسائل زیست‌محیطی به‌ وجود آمده و یکی از این کنوانسیون‌ها کاشت هزار میلیارد درخت در افق 2030 است‌؛ در این خصوص با توجه به تعهد کشوری، زنجان موظف به کاشت سالانه 3 میلیون درخت با شروع سال 1402 است.

وی با تاکید بر اینکه در افق 2030 ، هر کشوری که فاصله بین تولید کربن و ترسیب کربن خود را کاهش نداده باشد باید پاسخ‌گو باشد، تشریح کرد: به ذخیره کربن موجود در هوا در خاک و گیاهان ترسیب کربن گفته می‌شود. ایران مقام هفتم تولید کربن در دنیا و در بحث ترسیب کربن مقام 42 را از آن خود کرده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با اشاره به اینکه تولید نهال با منابع طبیعی و با همراهی برخی ارگان‌ها انجام می‌شود، گفت: توزیع نهال رایگان در استان انجام شد اما وظیفه نگه داشت را نیز باید بر عهده گرفت. بنابراین عمده نگرانی در بحث نگهداری درختان کشت شده است. هر چند که این طرح یک منتقدانی نیز دارد.

وی در ادامه در خصوص علت اینکه درختان مثمر در این طرح انتخاب نشده‌اند گفت: چون سیاست سازمان جنگل‌ها و مراتع توسعه فضای سبز و ارتقای جنگل‌ها است.

حسینی با بیان اینکه در 10 سال دیگر مطالبه مردم ما قیمت میوه نخواهد بود بلکه هوای پاک جزو مطالبات قرار خواهد گرفت، تصریح کرد: در آینده مشکل اصلی اکسیژن به جای آب خواهد بود. بنابراین برای اینکه هوای تمیز تحویل شهروندان دهیم باید وضعیت آبی را بهبود ببخشیم. با این وجود یک درخت غیر مثمر مانند کاج چندین برابر گونه پهن برگی همانند توت تولید اکسیژن جذب و ترسیب آن را در خاک دارد. این در حالی است که این گونه‌ها تحمل شرایط سخت را نیز دارند.

این مسئول با اشاره به اینکه تعهد کشور کاشت سالانه 250 میلیون درخت است، افزود: با شروع سال 1402نخستین نهال‌های طرح مردمی کاشت یک میلیون درخت را استارت می‌زنیم؛ حیات ما وابستگی قطعی به وجود درخت دارد و از طرفی تعهد بین‌المللی هم ایجاد شده است.

حسینی در خصوص خشک شدن چمن سلطانیه ابراز داشت: خشک شدن این چمنزارها مشکلات زیست محیطی را افزایش داده است و ما شاهد ریزگردها هستیم و احیای آن نیز از عهده یک سازمان خارج است و یک کار گروهی را می‌طلبند.

وی با بیان اینکه از 2 هزار هکتار، فقط یک هزار و 300 هکتار از چمن سلطانیه باقی‌مانده است گفت: به علت تغییرات اقلیمی، محدود و مسدود شدن حق آبه چمن سلطانیه و همچنین حفر چاه‌های غیر مجاز باعث شده است این چمن خشک شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با بیان اینکه از 2 هزار هکتار، فقط یک هزار و 300 هکتار از چمن سلطانیه باقی‌مانده است گفت: به علت تغییرات اقلیمی، محدود و مسدود شدن حق آبه چمن سلطانیه و همچنین حفر چاه‌های غیر مجاز باعث شده است این چمن خشک شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا