اقتصاد

تعیین مالیات مقطوع صاحبان مشاغل خودرویی عملکرد سال 1401

مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان از تعیین مالیات مقطوع عملکرد سال 1401 صاحبان مشاغل خودرویی در اجرای تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،فیروز شکوری، با اشاره به دستورالعمل جدید سازمان امور مالیاتی کشور اظهار داشت: مالیات عملکرد سال 1401 صاحبان مشاغل خودرویی به صورت مقطوع تعیین می گردد.

وی افزود: بنا به اختیار حاصل از تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحی مصوب 31/04/1394، مالیات عملکرد سال 1401 صاحبان وسایط نقلیه مسافری، باری و ماشین آلات راهسازی و صنعتی با رعایت گروه بندی استان ها تعیین می گردد.

مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان خاطر نشان شد: کلیه صاحبان مشاغل خودرویی که مجموع درآمد ارائه خدمات آن ها در سال 1401 با توجه مفاد قانون بودجه سال 1402 کل کشور، حداکثر صد برابر معافیت موضوع ماده 84 قانون مالیات های مستقیم (معادل 67،200،000،000 ریال) بوده است، مشمول این دستورالعمل می باشند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه استانهای کشور با توجه به امکانات و شاخص های موثر و به لحاظ وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و همچنین شرایط جوی به پنج گروه تقسیم شده اند اظهار داشت: در این تقسیم بنده استان زنجان در گروه سوم قرار گرفته و بر این اساس مالیات عملکرد صاحبان وسایل نقلیه عمومی در استان با اعمال ضرایب این گروه تعیین خواهد شد.

وی افزود: مالیات عملکرد سال 1401 صاحبان وسایط نقلیه عمومی تا ظرفیت 7 تن در استان زنجان با توجه به قرارگیری در گروه سوم برای مرکز استان با ضریب 90 درصد و در سایر نقاط استان با ضریب 85 درصد تعیین می گردد.

شکوری در خصوص مالکان تاکسی و وانت بار که مالک بیش از یک خودرو از انواع خودروهای مذکور می باشند اظهار داشت: مالیات مربوط به خودروهای بعدی نیز به صورت مقطوع و بر اساس جداول محاسباتی ابلاغ شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور تعیین خواهد شد.

مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان در خصوص سایر صاحبان مشاغل خودرویی که دارای بیش از یک خودرو می باشند خاطر نشان شد: مالیات خودروهای بعدی به صورت مقطوع و با 25 درصد افزایش نسبت به جدول مربوطه محاسبه و وصول خواهد شد.

وی همچنین افزود: در صورتی که خودروی اول مودی تاکسی یا وانت بوده و خودروهای بعدی از سایر خودروها یا ادوات موضوع جداول دستورالعمل ابلاغی سازمان باشد، مالیات خودروهای بعدی با در نظر گرفتن رقم مربوط به مالیات خودرو یا وسیله مذکور با 25 درصد افزایش به صورت مقطوع خواهد بود.

مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان تصریح کرد: منظور از مالکیت دو یا چند خودرو، مالکیت همزمان آنها می باشد و مودیانی که در طی سال به دلایلی چون اسقاط خودروی قبلی نسبت به تغییر خودروی خود اقدام نموده و به صورت همزمان مالک دو یا چند خودرو نمی باشند، برای هر خودرو به نسبت مدت فعالیت حسب مورد مشمول مالیات خواهند شد.

همچنین مودیانی که در سال 1401 به صورت کامل فعالیت نداشته اند، در صورت ارائه اسناد و مدارک مثبته و تائید اداره امور مالیاتی، مالیات آنها بر اساس مدت کارکرد، محاسبه خواهد شد.

در ادامه این مقام مسئول یادآور شد: در راستای تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحی مصوب 31/04/1394، صاحبان مشاغل خودرویی مشمول دستورالعمل فوق الذکر، تکلیفی برای تسلیم اظهارنامه مالیاتی و اسناد و مدارک موضوع آئین نامه ماده 95 قانون مذکور نخواهند داشت.

مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان در خصوص مودیانی که میزان درآمد آنها در سال 1401 بیش از صد برابر معافیت ماده 84 ق.م.م می باشد بیان داشت: صاحبان مشاغل خودرویی که میزان درآمد ارائه خدمات آنها در سال 1401 بیش از صد برابر معافیت موضوع ماده 84 قانون مالیات های مستقیم بوده است، مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی می باشند.

وی خاطر نشان شد: کلیه صاحبان مشاغل خودرویی بدون در نظر گرفتن میزان درآمد مکلف به ثبت نام در سامانه های الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور می باشند.

شکوری با تاکید بر اینکه صاحبان مشاغل خودرویی، مکلفند مالیات مقطوع عملکرد سال 1401 را حداکثر تا پایان خرداد ماه 1402 پرداخت نمایند افزود: در صورت عدم پرداخت مالیات در مهلت مقرر، مشمول جریمه موضوع ماده 190 قانون مالیات های مستقیم مصوب 1366 و اصلاحیه های بعد از آن خواهند شد.

این مقام مسئول در خصوص مالیات انواع وانت بار پلاک سفید و وانت بارهای کرایه آژانس ها اظهار داشت: مالیات صاحبان انواع وانت بار پلاک سفید، وانت بار کرایه آژانس ها، سواری های پلاک سفید کرایه آژانس ها یا موسسات تحت نظارت تاکسیرانی و یا شرکت های تاکسی اینترنتی و وانت بار اینترنتی، نیز مطابق جداول همین دستورالعمل محاسبه و وصول خواهد شد.

شکوری در خصوص مالیات خودردوهایی که در سال 1402 به صورت قطعی واگذار می گردند خاطر نشان شد: مالیات عملکرد سال 1402 صاحبان خودروهایی که در این سال به صورت قطعی واگذار شده اند به صورت علی الحساب، بر مبنای مدت فعالیت با چهل درصد افزایش نسبت به جداول دستورالعمل فوق الذکر و با رعایت سایر بندهای دستورالعمل تعیین خواهد شد. همچنین مالیات خودروهای مدل 1402 به نسبت مدت فعالیت در سال مذکور معادل چهل درصد بیشتر از مالیات خودروهای مدل 1401 تعیین می گردد.

مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان در خصوص سایر وسایط نقلیه عمومی که در جداول دستورالعمل ابلاغی سازمان قید نشده اند اظهار داشت: صاحبان این دسته از وسایط نقلیه می بایست با رعایت گروه بنده صاحبان مشاغل موضوع ماده 2 آئین نامه اجرایی ماده 95 قانون مالیات های مستقیم، نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی متناسب با گروه بندی خود و پرداخت مالیات متعلق در موعد مقرر قانونی اقدام نمایند.

در ادامه این مقام مسئول با تاکید بر اینکه مالیات صاحبان مشاغل خودرویی موضوع این دستورالعمل به صورت مقطوع تعیین می گردد افزود: اعمال مقررات مواد 137، 165 و 172 ق.م.م و سایر موارد مشابه در خصوص اینگونه مودیان موضوعیت نداشته و چنانچه صاحبان مشاغل این دستورالعمل درخواست اعمال مقررات مذکور را داشته باشند مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی موضوع ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم بوده و ادارات امور مالیاتی نیز موظفند مالیات متعلق به مودیان مزبور را از طریق حسابرسی و با رعایت مقررات تعیین نمایند.

شکوری مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان خاطر نشان شد: این دستورالعمل و مفاد مندرج در آن صرفاً در مورد صاحبان خودروهایی است که فعالیت شغلی آنها منحصر به استفاده از خودرو در جابجایی مسافر و حمل و نقل بار و یا فعالیتهای مربوط با وسایط نقلیه یا ماشین آلات مربوط حسب مورد می باشد، بنابراین صاحبان خودروهایی نظیر انواع وانت و… که به فعالیتهای دیگری نظیر فروش اجناس و تره بار و…. با وسیله نقلیه خود اشتغال دارند مشمول این دستورالعمل نبوده و مکلف به ثبت نام در نظام مالیاتی از باب فعالیت شغلی اخیرالذکر (فروش اجناس و تره بار و…)و انجام تکالیف قانونی مرتبط حسب مورد خواهند بود.

 در پایان این مقام مسئول یادآور شد: مودیان گرامی مشمول این دستورالعمل جهت مشاهده دستورالعمل و جداول پیوست آن می توانند به پورتال سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی: www.intamedia.ir مراجعه نمایند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا