به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،علیرضا جزءقاسمی در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه وضعیت بارندگی امسال به نسبت بهتر از سالهای گذشته بود اظهار داشت: این در حالی است که نسبت به میانگین بلندمدت و با توجه به آمار مرکز مدیریت خشکسالی کشور، در استان زنجان هفتونیم درصد کاهش بارندگی داریم.
وی از بسته شدن قرارداد 12هزار متر مکعب پساب با سه شهرک از جمله شهرک صنعتی اشراق، نوآوران و شهریار خبر داد و گفت: عملیات اجرای انتقال پساب از تصفیهخانه فاضلاب شهر زنجان به این سه شهرک درحال انجام است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان به ارتقاء مدول نخست تصفیهخانه فاضلاب شهر زنجان اشاره کرد ضمن اینکه احداث مدول دوم آن در دستور کار گرفته است، افزود: در حال حاضر بالغ بر 200 هزار جمعیت تحت پوشش تصفیهخانه فاضلاب زنجان هستند.
جزءقاسمی با اشاره به اینکه مشکلات کمبود و معظل بیآبی همچنان در برخی روستاهای استان وجود دارد گفت: عدم بارشها و پارکندگی نامناسب انها سبب خشکشدگی آب چشمه و قنات یا چاه شده است و تغییرات اقلیمی سبب شده که در روستاها این منابع آبی تهدید شود که همین موضوع، بروز مشکلات را در پی داشته است.
مدیرعامل شرکت اب و فاضلاب استان زنجان با بیان اینکه روستاهای تحت پوشش و غیرتحت پوشش برای بررسی مشکلات آبی دستهبندی شدهاند، گفت: مشکل عمده آب در روستاها، مشکلات فصلی است به طوری که عملاً با آغاز فصل گرما و تابستان مشکلات آبی در روستاها آغاز میشود و در سایر ایام سال هیچ گونه مشکلی وجو ندارد.
وی با بیان اینکه در فصل تابستان و گرما شاهد مصارف مازاد آب شرب برای دامها و همچنین آبیاری باغ و باغچهها به وسیله آب شرب در روستاها هستیم گفت: تمام این امور سبب میشود تا در فصل تابستان تنش ابی در روستاها بیشتر نمود یابد.
جزءقاسمی، در پاسخ به سوالی در ارتباط با موضوع پساب و استفاده آن در بخش صنعت، یاداور شد: خوشبختانه این موضوع در قانون بودجه 1402نیز تصویب شده و کارگروهی متشکل صنعت و معدن و آب منطقهای و شرکت آبوفاضلاب با محوریت آب منطقهای تشکیل شده است تا نسبت به شناسایی صنایعی که میتوانند از پساب استفاده کنند، اقدام شده است.
مدیرعامل شرکت اب و فاضلاب استان زنجان با بیان اینکه این قابلیت وجود دارد که بین 75هزار تا 85 هزار متر مکعب در شبانهروز پساب تولید و در اختیار صنعت قرار گیرد، افزود: در حال حاضر چیزی حدود 24 هزار متر مکعب پساب تولید میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت فرسودگی شبکه فاضلاب شهر زنجان اشاره کرد، ضمن اینکه عمده مشکل شبکه فرسوده در بافت مرکزی این شهر است، عنوان داشت: بیش از 40 درصد شبکه آبرسانی شهری زنجان فرسوده است و برای بازسای و تعمیر آن به اعتبارات زیادی نیاز است.
وی به جهاد آبرسانی به روستاهای استان اشاره کرد و گفت: ما تلاشمان این است که در قرارداد دوم سهم بیشتری را اخذ کنیم و در این راستا پروژههای روستایی در اولویت این شرکت قرار دارد.