فساد خط قرمز سازمان تأمیناجتماعی است
مدیر کل تامین اجتماعی استان زنجان در مورد مبارزه با فساد در سازمان تأمیناجتماعی نیز گفت: این موضوع جزو خطوط قرمز سازمان تأمیناجتماعی است و مدیریت عالی سازمان و مدیران استانی با هیچ کس در این زمینه سر سوزنی تعارف ندارند. نه تنها به فساد اجازه بروز و ظهور نخواهند داد بلکه حتی مدیرانی را هم که در امر مبازره جدی با فساد کاهلی کنندکنار خواهند گذاشت.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،عزیزخانی مدیر کل تامین اجتماعی استان در نشست خبری که بهمناسبت آغاز هفته تأمیناجتماعی 19 تا 25تیر ماه و با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد ماه ذیالحجه و همچنین گرامیداشت هفته تأمیناجتماعی اظهار داشت: اگر همکاران زحمتکش ما درسازمان بزرگ تأمیناجتماعی بر اساس اسناد بالادستی و اصول 3، 29و 43 قانون اساسی در قالب نظام چندلایه تأمیناجتماعی برای حفظ و صیانت از توانمندی بیمهشدگان در بخش کسب و کار کشور تلاش میکنند، برای این است که هم احساس آسایش و امنیت لازم را به نسلهای آتی منتقل کنند وهم اجرای تعهدات کوتاه مدت و بلند مدت سازمان برای آیندگان به بهترین نحو ممکن امکانپذیر شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از اسناد بالادستی مورد توجه در سازمان تأمیناجتماعی سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه رفاه و تأمیناجتماعی است، گفت: این سند ارزشمند، مسیر غلبه بر چالشها در حوزه تأمیناجتماعی را به خوبی نشان میدهد؛ چراکه این سیاستها هم چالشهای حوزه تأمیناجتماعی را بهدقت شناسایی کرده و هم راهحلهای غلبه بر آنها را مشخص کرده است و از این حیث کار سیاستگذاری، تصمیمگیری و اقدام و عمل را برای متولیان این حوزهها آسان کرده است. اگرچه بخشی از این سیاستها پیش از این در دیگر اسناد نیز مطرح شده بود اما سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در واقع بسته کاملی است از هر آنچه که در مسیر توسعه و تحول تأمیناجتماعی لازم و مورد نیاز است.
مدیر کل تامین اجتماعی استان زنجان با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اساسی سازمان، ناپایداری منابع و در کنار آن استقراض بیرویه از نظام بانکی برای اجرای تعهدات در سنوات گذشته بود؛ بهنحویکه از سال 1393تا 1400حدود 106هزار میلیارد تومان استقراض از نظام بانکی اتفاق افتاده بود.
وی در ادامه گفت: در طول دوره فعالیت سازمان تأمیناجتماعی، تغییراتی در حوزه جمعیتی و در بحث امید به زندگی اتفاق افتاده بود که مدیران حوزه های مرتبط با فعالیت سازمان و برخی مدیران سازمان در گذشته به هر دلیل بهجای استفاده بهینه از فرصتهای موجود، برای تأمین مالی تعهدات تصمیماتی اتخاذ کرده بودند که بعضاً چالشهایی برای صندوق بهوجود آورده است که یکی از آن چالشها، بازنشستگیهای پیش از موعد است که امروز سهم آن در کل موارد بازنشستگی به بیش از ۵۰ درصد کل بازنشستگیها رسیده است.
عزیزحانی با اشاره به اینکه اجرا نشدن اصلاحات سنجهای (پارامتریک) و سایر اصلاحات موردنیاز، متناسب با سیر تحولات اجتماعی و اقتصادی کشور از دیگر چالشهایی بود که در همان سال اول استقرار مدیریت جدید در سازمان شناسایی شد، گفت: در بخش اقتصادی نیز سازمان با چالشهایی روبهرو بود که از جمله آنها میتوان به پایینبودن نرخ بازدهی دارای ها اشاره کرد. برخی مداخلات غیرحرفهای و عموماً سیاسی در شستا نیز از دیگر چالشهای حوزه اقتصادی بود که با عنایت خداوند وبا رویکرد فسادستیزی دولت مردمی سیزدهم، بر آن غلبه شد در بخش درمان نیز بالابودن هزینههای درمان چالشی جدی بود که از همان ابتدا سازمان در صدد تدبیر آن برآمد.
مدیر کل تامین اجتماعی استان زنجان با نام بردن از «توسعه پوشش بیمهای» بهعنوان یکی از راهبردهای اساسی مورد توجه در سازمان تأمین اجتماعی گفت: این راهبرد علاوه بر اینکه در راستای اجرای اصل 29قانون اساسی مبنی بر توسعه بیمه اجتماعی برای آحاد مردم است، برای بهبود ناترازی منابع نیز بسیار مفید و مؤثر است و از این جهات بود که بهعنوان یکی از راهبردهای اساسی سازمان تأمیناجتماعی مورد توجه قرار گرفت. بر مبنای این راهبرد و به همت همکارانمان در حوزه بیمهای سازمان تأمیناجتماعی اتفاقات خوبی در این دوره در زمینه گسترش پوشش بیمه به اقشار خارج از چتر بیمهای رقم خورد.
وی افزود: در دوره جدید بالغ بر یک میلیون و 920 هزار بیمهشده جدید به سازمان تأمیناجتماعی اضافه شده که طبق برآوردهای انجام شده، ماهانه بیش از هزار میلیارد تومان آورده مالی پایدار برای سازمان تأمیناجتماعی ایجاد کرده است و این برای مجموعهای که مشکل ناترازی و ناپایداری منابع دارد، دستاورد بسیار بزرگی است. طبق برآوردهای انجامشده، بین 5تا 6میلیون نفر از جمعیت کشور، کسانی هستند که هنوز بیمه اجتماعی ندارند و میتوانند تحت پوشش سازمان تأمیناجتماعی قرار بگیرند. پوشش بیمهای این جمعیت علاوه بر اینکه مطابق قانون اساسی از تکالیف سازمان تأمیناجتماعی است به مثابه پنجرهای جمعیتی، فرصتی مغتنم برای مدیریت پایدار منابع در سازمان است.
عزیزخانی با اشاره به اینکه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، حداکثر 20 درصد از جمعیت 35 میلیونی کشور تحت پوشش بیمههای اجتماعی بودند؛ اما امروز بیش از 73درصد جمعیت هشتاد و چند میلیونی ایران تحت پوشش بیمههای اجتماعی هستند، گفت: در سالهای پس از انقلاب، دستاوردهای بسیار بزرگی در حوزه بیمههای اجتماعی و سلامت رقم خورده است. امروز در بسیاری از کشورها چنین گستره پوششی وجود ندارد و ما بهنحوی در این زمینه پیشتاز هستیم. در مجمع اخیر اتحادیه بینالمللی تأمیناجتماعی کشوری با جمعیت 8 میلیون نفر، تنها توانسته بود 15 تا 20 درصد جمعیت خود را تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار دهد و بالاترین خدمتی که ارائه میکرد این بود که مبلغی را بهعنوان پاداش سنوات خدمتی در پایان خدمت افراد به آنها ارائه بدهد. درحالیکه سازمان تأمیناجتماعی در ایران 18خدمت کلان به بیمهشدگان ارائه میکند که هر کدام از این کلان خدمات، زیرمجموعههای متعدد دارند.
مدیر کل تامین اجتماعی استان درباره نارضایتی برخی بازنشستگان از متناسبسازی حقوق، گفت: متناسبسازی موضوعی بود که در سالهای قبل باید انجام میشد و مدیران ارشد سازمان این مسئله را با توافق کانون بازنشستگان، با فرمول مشخص و مورد توافق اجرایی کردند. ممکن است برخی افراد به فرمول پیاده شده، نقد داشته باشند که قابل بررسی است اما این توافق انجام شده و متناسبسازی براساس توافق صورت گرفته، تکمیل شده است. هر آنچه به عنوان تکلیف قانونی سازمان بوده است انجام شده و در آینده نیز مکلف به اجرای قوانین مرتبط هستیم در حال حاضر چیزی از قوانین مصوب که اجرا نشده باشد، نداریم و در آینده نیز درصورتیکه مقررات قانونی جدید ابلاغ شود، اجرایی خواهد شد
عزیزخانی درباره تعادل منابع و مصارف سازمان تأمیناجتماعی و شیوه جبران کسری منابع بدون استقراض بانکی، گفت: برخی منابع سازمان تأمیناجتماعی، نقدی و بخشی از منابع تعهدی است. سازمان در منابع تعهدی کسری ندارد و منابع و مصارف با لحاظ منابع تعهدی کاملاً متناسب است. مشکل زمانی بهوجود میآید که بخشی از منابع تعهدی تبدیل به نقدی نشود. در سازمان هرچه نقدینگی تقویت شود به نحوی بر کسری نقدی غلبه خواهیم داشت
وی مدیر کل تامین اجتماعی استان درباره بررسی برنامه هفتم توسعه در مجلس نیز گفت: در برنامه هفتم چند رویکرد وجود دارد. یکی اینکه این برنامه، مبتنی بر چالشهای کلان سازمان تأمیناجتماعی باشد که مربوط به مشکلات ناپایداری و ناترازی صندوقهاست. با مواردی که در برنامه هفتم برای رفع ناترازی صندوقها پیشبینی شده، موافق هستیم اما ملاحظه ما این است که برخی تغییرات باید متناسب با وضعیت تابآوری اجتماعی انجام شود و سرعت تغییرات باید به نحوی باشد که باعث وارد شدن فشار به جامعه هدف نگردد و در کل سازمان رویکرد کلی را که رویکردی مسئلهمحوردر برنامه هفتم است حمایت میکندو در عین حال معتقداست که حتماً به اصلاحات پارامتریک و اصلاحات ساختاری نیاز جدی داریم.
مدیر کل تامین اجتماعی استان زنجان در مورد مبارزه با فساد در سازمان تأمیناجتماعی نیز گفت: این موضوع جزو خطوط قرمز سازمان تأمیناجتماعی است و مدیریت عالی سازمان و مدیران استانی با هیچ کس در این زمینه سر سوزنی تعارف ندارند. نه تنها به فساد اجازه بروز و ظهور نخواهند داد بلکه حتی مدیرانی را هم که در امر مبازره جدی با فساد کاهلی کنندکنار خواهند گذاشت.