علمی
تحریکهای مزمن مخاط بینی، منجر به ایجاد پولیپ میشود
متخصص گوش، حلق و بینی گفت: پولیپ همان مخاط بینی است که در اثر تحریکهای مزمن به شکل قطرههای اشک یا خوشه انگور در مجرای بینی قرار میگیرد.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان ،مشهود تقی لو اظهار کرد: عفونتهای دورهای و همچنین آلرژی و حساسیت میتواند میتواند باعث ایجاد پولیپ شود که به صورت یک توده نرم در مسیر بینی و سینوسها قرار میگیرد و باعث مشکلاتی چون اختلالات تنفسی، اختلال در حس بویایی و عفونتهای مکرر شود.
وی با بیان اینکه افراد دارای پولیپ بینی برخلاف سایرین در هنگام خواب از راه دهان نفس میکشند و معمولا خر و پف میکنند، افزود: عبور هوا از داخل دهان در هنگام خواب باعث عوارض دهانی و دندانی برای این افراد میشود.
این متخصص گوش، حلق و بینی خاطرنشان کرد: از آنجایی که پولیپ راه تخلیه سینوسها را میبندد، معمولا میتواند باعث سینوزیت ثانویه شود.
وی با اشاره به اینکه خطر ابتلا به پولیپ در کودکان مبتلا به اختلالات تنفسی، سینوزیت مزمن، آسم و بیماری زکام بیشتر از سایر کودکان است، گفت: همچنین ابتلا به این عارضه در افراد میانسال بالای 40 سال و خانمها شیوع بیشتری دارد.
دکتر تقیلو بهترین راه درمان پولیپ بینی را در درجه اول استفاده از داروهای کورتونی و داروهای شستشوی بینی عنوان کرد و افزود: چنانچه تحمل شرایط برای بیمار سخت بود و پاسخ به درمان اتفاق نیفتاد، جراحی به شکل آندوسکوپیک و از طریق بینی انجام میشود