فرهنگی

هیچ منافاتی در اسلام بین علم و دین وجود نداشته و ندارد

رییس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان زنجان با اشاره به اینکه رمز عقب‌گشت اروپا در قرون وسطا این بود که شکاف بین علم و دین ایجاد شد این در حالی است که در اسلام هیچ منافاتی بین علم و دین وجود نداشته و ندارد، گفت: لذا رمز بالندگی دانشگاه‌ها هم بر این اساس است.

به گزارش پایگاه خبری فناوری پرس،حجت‌الاسلام عنایت‌‌الله شامی، رییس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان زنجان در برگزاری دومین دوره کشوری توانمندسازی دانشجویان فعال فرهنگی، سیاسی و اجتماعی استان زنجان(حامیم2) با اشاره به اینکه اسلام به عنوان یک دین الهی بر دو پایه شکل گرفته است، اظهار داشت: رمز موفقیت اسلام در طول تاریخ به ویژه در قرن سوم و چهارم که اوج تمدن اسلامی است، پایبندی به دو اصل معنویت و معرفت است.

 رییس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان زنجان با بیان اینکه آن چیزی که دین را کامل می‌کند علم است و آن چیزی که علم را کامل می‌کند دین و معنویت است، تصریح کرد: در آیات و روایات‌های متعدد راجع به این مسأله تاکیدات فراوانی شده است.

وی با اشاره به اینکه رمز عقب‌گشت اروپا در قرون وسطا این بود که شکاف بین علم و دین ایجاد شد این در حالی است که در اسلام هیچ منافاتی بین علم و دین وجود نداشته و ندارد، گفت: لذا رمز بالندگی دانشگاه‌ها هم بر این اساس است.

حجت‌الاسلام شامی با بیان اینکه امام(ره) در پیروزی انقلاب نقش دانشگاه‌ها را در افکار عمومی در ایجاد زمینه‌های معرفتی نقش بی‌بدیل تلقی کرد و افزود: در کنار این بحث، امام(ره) بحث معرفت دینی را آن زمان پایه‌گذاری کرد.

رییس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان زنجان پرداختن به بعد معنویت در محیط‌های آموزشی در قالب‌ها و اشکال مختلف را هدف عمده تاسیس نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه‌ها اعلام کرد و گفت: از زمانی که نهاد تاسیس شد رسالت آن تقویت بعد معنوی دانشگاهیان اعم از اساتید و دانشجویان است.

وی با اشاره به اینکه نهاد در این راستا در حوزه دانشگاهیان برنامه‌های مختلفی را برنامه‌ریزی کرده است که هر ساله در محیط‌های دانشگاهی اجرا می‌شود، افزود: یکی از شاخص‌های مکتب جعفری و مکتب تشییع بحث به روز بودن مبانی فکری و انتقادی است.

حجت‌الاسلام شامی «ضیافت اندیشه اساتید» را از جمله برنامه‌های حوزه اساتید برشمرد و بیان داشت: راه‌اندازی «تشکل‌های دانشجویی» و نیز راه‌اندازی «همسفر تا بهشت» برای زوج‌های دانشجوی از جمله برنامه‌های است که در حوزه دانشجویان برگزار شده است.

 رییس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان زنجان با اشاره به اینکه در ایام کرونا گفتمان چهره به چهره با دانشجویان فراهم نشد و نهاد برای پر کردن این خلا طرح حامیم را مطرح کرد، ادامه داد: بر این اساس در سال 1400این طرح  به صورت استانی برگزار شد و جمعی از خواهران و برادران دانشجو در این طرح حضور داشتند که اثرات خوبی هم در محیط‌ها گذاشت.

وی در پایان گفت: امسال طرح حامیم 2 نخست به صورت دانشگاهی برگزار و از هفته آینده به صورت استانی و بعد آنها در مرحله کشوری برگزار خواهد شد.

در ادامه احمد صمدی دبیر اجرای طرح حامیم استان زنجان در نشست برگزاری دومین دوره کشوری توانمندسازی دانشجویان فعال فرهنگی، سیاسی و اجتماعی استان زنجان طرح حامیم 2 با بیان اینکه مرحله نخست طرح حامیم به صورت دانشگاهی در خرداد و تیرماه سالجاری با حضور 500دانشجو برگزار شد اظهار کرد: مرحله ملی این طرح در پاییز امسال با حضور 10درصد از برگزیدگان مرحله استانی برگزار خواهد شد.

وی افزود: در سال 1400این طرح به صورت استانی برگزار شد و جمعی از خواهران و برادران دانشجو در این طرح حضور داشتند که تاثیرات مثبت در بر داشته است.

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان زنجان عنوان کرد: زمانی که نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان تاسیس شد رسالت آن تقویت بعد معنوی دانشگاهیان از جمله اساتید و دانشجویان است.

حجت‌الاسلام شامی پرداختن به بعد معنویت در محیط‌های آموزشی از جمله دانشگاه در قالب‌ها و اشکال مختلف را هدف اصلی تاسیس نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه‌ها اعلام کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا