وضعیت غیرمجاز موقت کارپوشه سامانه مودیان و غیرفعال شدن شناسه یکتای حافظه مالیاتی
مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان گفت: اعمال هرگونه ویرایش در ثبت نام الکترونیک توسط مودی وضعیت کارپوشه در سامانه مودیان را به حالت غیرمجاز موقت تغییر داده و شناسه یکتای حافظه مالیاتی مودی نیز غیرفعال خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری فناوری پرس،فیروز شکوری با اشاره به اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان اظهار داشت: کلیه شرکتهای دولتی و سایر دستگاههای اجرایی مشمول ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری و اشخاص حقوقی به جزء اشخاص حقوقی موضوع ماده (16) قانون مالیات بر ارزش افزوده از تاریخ اول مهرماه سالجاری و کلیه اشخاص باقی مانده نیز از اول دیماه سالجاری ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی و ارسال آن به سامانه مودیان می باشند.
شکوری افزود: برای تمامی مودیانی که در درگاه ملی خدمات الکرونیک سازمان امور مالیاتی کشور ثبت نام نموده و ثبت نام آنها تکمیل می باشد، کارپوشه تخصیص داده شده است. پس از عضویت در کارپوشه امکان تکمیل اطلاعات و دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی ایجاد می گردد. شناسه یکتای حافظه مالیاتی به عنوان بخشی از شماره منحصر بفرد صورتحساب در کلیه صورتحسابهای فروش صادره درج خواهد شد.
مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان تاکید نمود: دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی دارای مراحل متعددی می باشد که مهمترین بخش آن تعیین روش ارسال اطلاعات صورتحساب می باشد که مودیان با مراجعه به پورتال سازمان امور مالیاتی کشور بخش قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان می توانند از جزئیات روشهای موجود اطلاع یابند.
این مقام مسئول خاطر نشان شد: انجام هرگونه تغییرات و ویرایش در سامانه ثبت نام الکترونیکی (شماره اقتصادی) توسط مودی منجر به تغییر وضعیت کارپوشه مودی به غیر مجاز موقت و غیرفعال شدن شناسه یکتای حافظه مالیاتی آن پرونده خواهد شد.
شکوری در خصوص فعالسازی مجدد کارپوشه و شناسه یکتای حافظه مالیاتی اظهار داشت: با تکمیل و تأیید نهایی اطلاعات ویرایش شده در سامانه ثبت نام الکترونیکی، پرونده مالیاتی مربوطه در کارپوشه سامانه مؤدیان فعال شده و مؤدی می تواند با ورود به کارپوشه، مجدداً شناسه یکتای حافظه مالیاتی درخواست و دریافت نماید. لازم به ذکر است، با درخواست شناسه یکتای حافظه مالیاتی توسط مؤدی، شناسه حافظه مالیاتی غیر فعال قبلی مجدداً فعال خواهد شد.
مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان با اشاره به ماده (6) قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان اظهار داشت: جمع صورتحساب های الکترونیکی صادره توسط هر مودی در هر دوره مالیاتی نمی تواند بیشتر از سه برابر فروش اظهار شده وی در دوره مشابه سال قبل، که مالیات آن را پرداخت نموده و یا ترتیب پرداخت آن را داده است، باشد.
فیروز شکوری در خصوص محاسبه اولیه و افزایش حد مجاز موضوع ماده (6) قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان اظهار داشت: بر اساس قانون و آیین نامه اجرایی اصلاحی ماده (6) قانون موصوف و با عنایت به لایحه تسهیل تکالیف مودیان در اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان نحوه محاسبه حد مجاز اولیه به شرح ذیل می باشد:
1.یک روز قبل از شروع دوره مالیاتی، فروش اظهار شده دوره مشابه سال قبل که مالیات آن به سازمان پرداخت یا ترتیب پرداخت گردیده از طریق سرویسهای مرتبط فراخوان میگردد.
2.با عنایت به ماده 9 لایحه تسهیل، در صورت پرداخت یا ترتیب پرداخت مالیات ابرازی، 5 برابر فروش موصوف به عنوان حد مجاز اولیه در کارپوشه مودی قابل نمایش خواهد بود. در صورتی که مالیات مشابه سال قبل به طور کامل پرداخت نشود به نسبت آن میزان از مالیات پرداخت شده، 5 برابر حد مجاز فروش محاسبه و در کارپوشه نمایش داده می شود.
3.برای مودیان واحدهای جدیدالتاسیس، واحدهایی که فاقد سابقه مالیاتی باشند و مودیانی که فروش اظهارشده دوره مشابه سال قبل آنان که مالیات آن را به سازمان پرداخت یا ترتیب پرداخت نموده لیکن این فروش ابرازی کمتر از معافیت سالانه موضوع ماده (101) قانون مالیاتهای مستقیم باشد؛ 5 برابر معافیت سالانه موضوع ماده (101) به عنوان حد مجاز اولیه در کارپوشه مودی نمایش داده می شود.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه صدور صورتحساب الکترونیکی بیش از حد مجاز تعیین گردیده برای کلیه مودیان، منوط به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده متعلقه یا تعیین ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی یا ارائه تضامین کافی خواهد بود، اظهار داشت: در غیر این صورت به صورتحساب الکترونیکی صادر شده اعتبار مالیاتی تعلق نمی گیرد.
مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان ضمن اشاره به اینکه تدابیر لازم جهت افزایش حد مجاز در فرآیند ماده 6 در سامانه مودیان پیش بینی گردیده است اظهار داشت: تا پیاده سازی کامل این بخش در کارپوشه، ادارات کل در صورت ادعای مودیان مبنی براخطار پرشدن حد مجاز و یا در خواست افزایش سقف مورد نظرضمن اخذ مدارک و مستندات موظفند اقدامات به شرح ذیل را ملحوظ نمایند:
الف) در خواست رفع اخطار پیام پرشدن حد مجاز و عدم تخصیص اعتبار، صرفا از طریق شخص صادرکننده صورتحساب الکترونیکی(فروشنده کالا/خدمات) مطرح گردد نه از سوی خریدار. خریدار در صورت مواجه شدن با پیام مورد اشاره در زمان واکنش به صورتحساب، در صورت تمایل و به جهت تخصیص اعتبار به صورتحساب با شرایط عبور از حد مجاز ماده 6، می توانند نسبت به رد صورتحساب اقدام نماید. فروشنده پس از افزایش حد مجاز، در ابتدا می بایست صورتحساب رد شده توسط خریدار را ابطال نموده و سپس نسبت به صدور صورتحساب جدید(دارای اعتبار مالیاتی) اقدام نماید.
ب) فروش مشمول مالیات ابرازی دوره مشابه سال قبل مودی و مالیات پرداخت یا ترتیب پرداخت شده متناظر آن بررسی گردد و در صورت داشتن بدهی، ابتدا اقدامات لازم در خصوص پرداخت یا ترتیب پرداخت مانده بدهی صورت پذیرد تا مودی از سقف حد مجاز تعیین شده در قانون برخوردار گردد.
ج) سپس در صورت رعایت بند (ب) اطلاعیه و در خواست افزایش حد مجاز، می بایست درخواست مکتوب مودی مبنی بر ابراز فروش بیشتر از سقف تعیین شده از مودی اخذ و با توجه به فعالیت مودی، با اعمال نرخ ارزش افزوده (ماده 7 و ماده 26 قانون دائمی ارزش افزوده) بر فروش درخواست شده، اقدامات متناسب با پرداخت (صدور شناسه پرداخت)، ترتیب پرداخت یا ارائه تضامین پرداخت صورت پذیرد.
د) نتیجه اقدامات بند( ج) به همراه مدارک و مستندات به معاونت فناوریهای مالیاتی ارسال گردد تا اقدامات لازم جهت افزایش حد مجاز در کارپوشه مودی انجام پذیرد.
در پایان مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان خاطر نشان شد: پس از پیاده سازی بخش مورد نظر در سامانه مودیان، فرآیند درخواست و پرداخت مالیات متعلقه با ثبت درخواست مودی در کارپوشه خود و از طریق سامانه مودیان انجام خواهد گرفت.