بینالمللیسازی دانشگاهها انتخاب نیست، ضرورت است
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، گفت: امروزه بینالمللیسازی دانشگاهها، اختیار و انتخاب نیست بلکه اجبار و ضرورت است.

به گزارش پایگاه خبری فناوری پرس،اسکندری در اولین گردهمایی دانشجویان بینالملل استان زنجان، اظهار کرد: اگرچه اولین قدم در بحث بینالمللیسازی دانشگاهها، جذب دانشجوی خارجی است ولی این اقدام فقط بخش کوچکی از اهداف بلند بینالمللیسازی را پوشش میدهد.
وی افزود: بینالمللیسازی دانشگاهها، موضوعی بسیار وسیع بوده و شامل ابعاد مختلف آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و اقتصادی است و در صورتی که دانشگاهها به سمت تحقق این موضوع حرکت کنند قطعا از منافع آن منتفع خواهند شد.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه بینالمللیسازی یک دانشگاه باعث رقابت آن با دیگر دانشگاههای داخلی و خارجی میشود، خاطرنشان کرد: دانشگاهها برای اینکه در چنین رقابتی سربلند باشند، لاجرم باید شاخصهای بینالمللی و استانداردهای خود را ارتقا دهند و خود را در معرض اعتبار بخشیهای بینالمللی قرار داده و وارد سامانههای رتبهبندی شوند.
وی تصریح کرد: این اقدام باعث شناسایی ضعف هاو قوتهاو به تبع آن، اصلاح نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت شده و در نهایت به ارتقای دانشگاهها میانجامد.
دکتر اسکندری با اشاره به اینکه ارتباطات بینالمللی باعث تبادل دانشجو و استاد شده و منجر به ارتقای آموزش در دانشگاهها میشود، افزود: این ارتباطات باعث توانمندی در حوزه پژوهش از طریق انجام پروژههای تحقیقاتی مشترک با موسسات و شرکتهای خصوصی و کارخانجات معتبر بینالمللی و جذب منابع مالی به دانشگاهها میشود.
وی خاطرنشان کرد: ابداعات و اختراعات یک دانشگاه، تا زمانی که به محصول تبدیل نشود، بهرهای برای آن دانشگاه نخواهد داشت در حالی که ایجاد ارتباطات بینالمللی با بنگاههای اقتصادی معتبر دنیا میتواند باعث بهرهمندی دانشگاهها و به سرانجام رساندن اختراعات و ایدههای نوآورانه شود.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، توریسمدرمانی را یکی از موضوعات مهم در سطح دنیا عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه حوزه پزشکی ایران از نظر تکنیکهای درمانی و سطح علمی پزشکان در مرتبه بسیار خوبی قرار دارد و مراجعات زیادی از کشورهای همسایه به کشور ما برای مسائل درمانی وجود دارد، بنابراین بخشی از فعالیت ما در بینالمللیسازی، در حوزه توریسمدرمانی خواهد بود.
وی با بیان اینکه بعد فرهنگی نیز در کنار ابعاد آموزشی، پژوهشی و اقتصادیِ بینالمللیسازی دانشگاهها حائز اهمیت است، اظهار کرد: با جذب دانشجویان خارجی، دانشجویان ایرانی با فرهنگ ملل مختلف آشنا شده و مهارتهای بینفرهنگی آنان ارتقا پیدا میکند.
اسکندری افزود: از طرف دیگر دانشجویان خارجی نیز پس از فراغت از تحصیل و بازگشت به کشور خود، معمولا ارتباط خود را با دانشگاهی که در آن تحصیل کردهاند حفظ میکنند و به عنوان سفیران فرهنگی کشور ما، تمدن و آداب و رسوم ما را به هموطنان خود معرفی میکنند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 74دانشجوی خارجی در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در دانشگاه علوم پزشکی زنجان تحصیل میکنند، خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیتهای تحصیلات تکمیلی در دانشگاه، تلاش میکنیم تا در حوزه دستیاری تخصصی نیز به سمت پذیرش دانشجویان خارجی حرکت کنیم.
گفتنی است اولین گردهمایی دانشجویان بینالملل استان زنجان به میزبانی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان و مشارکت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان و دانشگاه زنجان، با حضور دانشجویان خارجی این سه دانشگاه از جمله دانشجویانی از کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان، هند، بنگلادش و … در سالن همایش دانشکده شیمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان در حال برگزاری است.
علاوه بر دکتر اسکندری، معاون آموزشی دانشگاه که به نمایندگی از دکتر حسین دینمحمدی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زنجان در این مراسم حضور داشت، دکتر علیرضا فیروزفر، شهردار زنجان، دکتر بابک کریمی، رئیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان و دکتر جلال بازرگان، رئیس دانشگاه زنجان از سخنرانان این برنامه بودند.
در این گردهمایی ضمن تقدیر از دانشجویان خارجی برتر سه دانشگاه شرکتکننده، عامر عباس، سواره سردار عبدالله، محمد عماربات و جنیتا شاهبانو جیلانی به عنوان دانشجویان خارجی برتر دانشگاه علوم پزشکی زنجان مورد تقدیر قرار گرفتند.
در اولین گردهمایی دانشجویان بینالملل استان زنجان، دانشجویان خارجی به معرفی کشور خود پرداخته و همچنین کشور ایران را از منظر خود توصیف میکنند.
تور گردشگری به مقصد گنبد سلطانیه برنامه پایانی این گردهمایی خواهد بود.