کیفیت اینترنت ایران در پایینترین رتبههای جهانی قرار گرفت
وضعیت کیفیت اینترنت ایران در بهار ۱۴۰۳ در پایینترین رتبههای جهانی قرار گرفت.
به گزارش فناوری پرس به نقل از زومیت؛ انجمن تجارت الکترونیک تهران سومین گزارش خود از وضعیت اینترنت کشور را منتشر کرد.
یافتههای این گزارش نشان میدهند که وضعیت اینترنت کشور درمقایسهبا گزارش دوم این انجمن (مربوط به زمستان ۱۴۰۲) تفاوت چندانی نکرده است و همچنان «نتیجه تداوم سیاستهای محدودکننده داخلی و تحریمهای یکجانبه خارجی منجر به این شده که اینترنت کشور با سه گزاره «پراختلال» و «محدود» و «کند» توصیف شود.
تحریمهای فناوری از یک سو و فیلترینگ گسترده داخلی از سوی دیگر باعث شده است تا کیفیت اینترنت ایران در ردهبندیهای جهانی در پایینترین رتبهها قرار بگیرد. در این گزارش، دراینباره آمده است: مشکلهای اینترنت کشور را میتوان به بخشهای متنوع و گستردهای تقسیم کرد.
دو موضوعی که بیش از همه در بحرانیشدن وضعیت اینترنت ایران نقش دارند، تحریمهای خارجی و فیلترینگ گسترده داخلی است.
همچنین، بررسیهای ما نشان میدهد که نقش فیلترینگ از ایجادکننده محدودیت بسیار فراتر رفته و امروز تبدیل به بزرگترین عامل ایجاد کندی مستمر و ناپایداری و مانع بزرگی برای افزایش سرعت و توسعه اینترنت تبدیل شده است.
فیلترینگ دیگر فقط ایجادکننده محدودیت نیست؛ عامل کندی سرعت و ناپایداری شبکه هم هست
فیلترینگ در حالی همچنان تداوم پیدا کرده است که ۸۳/۶ درصد از کاربران اینترنت از فیلترشکن استفاده میکنند و بهطور میانگین هر کاربر ایرانی در طول روز، ۴ ساعت به فیلترشکن بهره میبرد.
با استفاده از همین ابزار بیش از ۹۰ درصد کاربران شبکههای اجتماعی به اینستاگرام بازگشتهاند.
با بیان این مقدمات میتوان اینچنین نتیجه گرفت: تلاشهای شبانهروزی متولیان امر با تحمیل هزینه چندهزارمیلیاردی به مردم و اپراتورها، جلوگیری از گسترش شبکه، مسدودسازی پروتکلهای موردنیاز کسبوکارها و… تغییری در رفتار استفاده مردم در فیلترشکنها نکرده و فقطوفقط باعث افزایش تقاضا و ایجاد اختلالات گسترده و آسیبهای جبرانناپذیر به مردم واقتصاد دیجیتال شده است.