اجتماعی

۸ درصد جمعیت استان زنجان تحت پوشش بهزیستی هستند

۸ درصد جمعیت استان زنجان به تعداد ۳۰۴۳۳ نفر را تحت پوشش داریم که ۶۳ درصد از این افراد مستمری بگیر هستند.

به گزارش فناوری پرس، دکتر روح الله خدابنده لو مدیر کل بهزیستی استان زنجان اظهار داشت: بهزیستی و اقدامات بهزیستی کمتر شناخته شده است.

وی افزود: بهزستی تبدیل به نهادی شده است که عمدتا از بودجه دولتی استفاده می کند.

مدیر کل بهزیستی استان زنجان گفت:  ۸ درصد جمعیت استان زنجان به تعداد ۳۰۴۳۳ نفر را تحت پوشش داریم که ۶۳ درصد از این افراد مستمری بگیر هستند و سایر افراد از سایر خدمات این سازمان بهره مند هستند.

وی گفت: حمایت از اشتغال، استفاده از بیمه بیکاری و تشویق و ترغیب مددجویان جهت استفاده از سهم بیمه خویش فرمایی و برخورداری مشمولین از حقوق بازنشستگی از اقداماتی هستند که در راستای فعالیتهای دفتر اشتغال صورت گرفته است.

روح الله خدابنده لو در ادامه گفت: ۹۹۸ مورد در سال ۱۴۰۲ اشتغال ایجاد شده است که ۱۱۹ شغل در سه ماهه ابتدای ۱۴۰۳ ایجاد شده است.

وی در ادامه گفت: ۱۵۰ واحد مسکونی در سال گذشته تحویل مددجویان شده است که به ۲۱۳ خانوار هم تسهیلات قرض الحسنه ودیعه مسکن اختصاص یافته است.

خدابنده لو افزود: ۱۸۷ مرکز غیر دولتی و انجمنها و موسسات غیر دولتی و خیریه ها تحت پوشش بهزیستی فعالیت می کنند.

وی گفت: ۱۷ موسسه خیریه تحت نظارت بهزیستی در استان زنجان فعالیت دارند.

روح الله خدابنده لو  در ادامه با اشاره به خدمات غیر حضوری بهزیستی برای شهروندان افزود: خدمات غیر حضوری بهزیستی استان زنجان برای سهولت مشاوره یاری ارائه خدمات و دسترسی آسان جهت رفاه حال جامعه هدف و عموم مردم فعال است.

وی گفت: سامانه دیده بان بهزیستی به آدرس didehban.behzisti.ir یکی از خدمات دولت الکترونیک برای ثبت شکایت انتقاد با کد پیگیری است که بر اساس دقت سرعت و صحت کار می کند و در هر مرحله ای از زمان که فرد شکایت با پیشنهادی دارد می تواند از این خط تماس گیرد و آن را به ثبت برساند و با کد پیگیری که داده می شود آن را پیگیری کند.

مدیر کل بهزیستی استان زنجان  به سامانه معبر اشاره کرد و گفت:  سامانه معیر با شماره ۳۰۰۰۰۱۲۳۲۲ برای ارتباط مستقیم شهروندان جهت بهبود وضعیت تردد در جامعه است و شهروندان در سطح استان مخصوصا افراد دارای معلولیت جانبازان سالمندان می توانند با ارسال پیامک به این سامانه مشکلات و شکایات خود را در خصوص مشکلات مناسب سازی فضاهای شهری و اداری مطرح کنند .

روح الله خدابنده لو اظهار داشت: در سامانه غربالگری طیف اتیسم ضمن اطلاع رسانی و آگاه سازی گسترده در سطح استانهای کشور در خصوص اختلال طیف اتیسم، تمامی کودکان ۲ تا ۵ ساله مراجعه کننده به پایگاه های غربالگری و تشخیص آن استان (مراکز روزانه آموزش و توانبخشی اختلال طیف اتیسم، توسط والدین و با راهنمایی مربیان و کارشناسان آموزش دیده از نظر احتمال دارا بودن علایم این اختلال مورد سنجش و غربال قرار خواهند گرفت.

وی به خط اورژانس اجتماعی ۱۲۳ اشاره کرد و گفت: کودکان آزار دیده، همسران آزار دیده، زنان خشونت دیده و در معرض خشونت ، قرار از منزل، زنان و دختران در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی کسانی که اقدام به خود کشی کرده اند. با افکار خود کشی دارند، اختلافات حاد خانوادگی و افراد دارای اختلال هویت جنسی جزء مهمترین گروههای هدف دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی هستند.

روح الله خدابنده لو افزود: خط تلفن ۱۲۳ بهزیستی استان همه روزه و بصورت ۲۴ ساعته آماده دریافت تماس های عموم و مداخله در بحران های فردی و اجتماعی است.

وی به تعداد خدمت گیرندگان مراکز فوریتهای اجتماعی مداخله در بحران مخط تلفن اورژانس اجتماعی ۱۲۳ اشاره کرد و گفت:  خدمات سیار اورژانس اجتماعی در سه ماهه اول سال جاری به تعداد ۱۹۰۷ مورد می باشد.

خدابنده لو افزود: ۷۸۱۷ مورد خدمت در مراکز فوریتهای اجتماعی مداخله در بحران خط تلفن اورژانس اجتماعی ۱۲۳ در قالب خدمات سیار اورژانس اجتماعی در سال گذشته ارائه شده است.

روح الله خدابنده لو به موضوع فرزند خواندگی اشاره کرد و اظهار داشت: به زوجینی که ۵ سال از تاریخ ازدواج آنان گذشته و از این ازدواج صاحب فرزند نشده باشند، مشروط به این که حداقل یکی از آنان بیش از سی سال سن داشته باشد دختران و زنان بدون شوهر که حداقل ۳۰ سال سن داشته باشند و خانواده های دارای اولاد که حداقل یکی از آنان بیش از ۳۰ سال سن داشته فرزند خوانده تعلق می گیرد.

وی افزود: اخذ شناسنامه کودک با مشخصات والدین قانونی بعد از طی دوره شش ماهه آزمایشی و صدور حکم سرپرستی دائم انجام خواهد شد.

مدیر کل بهزیستی استان زنجان  اضافه کرد: متقاضیان فرزند پذیری با مراجعه به ادارات بهزیستی شهرستان محل سکونت خود پس از اخذ مشاوره های لازم و آگاهی از شرایط و فرایند فرزندپذیری می توانند به سامانه http://adoption.behzisti.net مراجعه و نسبت به ثبت درخواست خود اقدام می کنند.

روح الله خدابنده لو در ادامه گفت: در حوزه توانبخشی در حال حاضر ۱۹۳۳۱ پرونده معلولیت با احتساب کمیسیون پزشکی) ثبت شده تحت حمایت سازمان وجود دارد و ۹۱ این افراد یعنی ۱۷۵۰۷ خانوار از معلولین مستمری بگیر سازمان می باشند.

وی گفت: از تعداد کل معلولین ۳۵۴ فرد معلول ضایعه نخاعی بوده که به این افراد خدمات ویژه شامل ارائه خدمات توانپزشکی ، حق پرستاری و سایر خدمات مددکاری ارائه می گردد. شایان ذکر است ما بقی معلولین تحت پوشش شامل ۹ باقی مانده با توجه به عدم شرایط احراز دریافت مستمری از خدمات مددکاری، مشاوره های تخصصی و سایر برنامه های سازمان بهره مند می گردند.

وی افزود: در این معاونت از ۹۰۹ دانش آموز و ۱۵۹ دانشجوی معلول حمایت می شود.

روح الله خدابنده لو گفت: مجموعاً ۶۷ مرکز غیر دولتی ( روزانه ، شبانه روزی ، ویزیت در منزل و مرکز مراقبت در منزل و مراکز مثبت زندگی ) در حوزه توانبخشی به افراد دارای معلولیت خدمات ارائه می دهد.

وی گفت: ۷۶۸ نفر از مددجویان نگهداری شده در مراکز شبانه روزی هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا