اجتماعیفناوری اطلاعات

پایان زمین با مرگ خورشید همراه نخواهد بود

کشف جهانی سنگی به اندازه زمین که به دور کوتوله‌ای سفید می‌چرخد، آینده‌ای را نشان می‌دهد که سیاره ما در آن می‌تواند فراتر از خورشید زنده بماند.

به گزارش فناوری پرس به نقل از زومیت؛ آیا خورشید یک روز زمین را نابود خواهد کرد؟ شاید این اتفاق رخ دهد یا شاید هم نه. ستاره‌شناسان سیاره‌ای سنگی به اندازه‌ی زمین را در حال چرخش دور کوتوله‌‌ای سفید مشاهده کردند که نشانگر آینده‌ای است که در آن، سیاره‌ی ما بیشتر از ستاره‌ی خود زنده می‌ماند.

۶ میلیارد سال دیگر خورشید بزرگ می‌شود و به ستاره‌ای از نوع غول سرخ، تبدیل می‌شود. در این مرحله، عطارد و شاید زهره بلعیده می‌شوند و برای مدت طولانی فکر می‌کردیم سیاره زمین نیز سوزانده خواهد شد. اما شاید سیاره آبی با وجود آنکه ممکن است در ۶ میلیارد سال آینده به دنیایی سکونت‌ناپذیر تبدیل شود، محکوم به فنا نباشد.

به‌گزارش نیویورک‌تایمز، دانشمندان سیاره‌ای سنگی را کشف کرده‌اند که دور ستاره‌ای می‌چرخد ​​که فاز غول سرخ خود را پشت سر گذاشته است. این سیاره اکنون دور کوتوله‌ی سفید، جسم ستاره‌ای کوچک‌تری که پس از سوختن ستاره باقی می‌ماند، می‌چرخد.

نکته‌ی مهم این است که به نظر می‌رسد سیاره، زمانی در همان موقعیتی که زمین در‌حال‌حاضر به دور خورشید ما می‌چرخد، قرار داشته است. سیاره‌ی سنگی قبل از آنکه توسط ستاره‌ی در حال مرگش بلعیده شود، به مداری دورتر، دو برابر فاصله‌ی زمین و خورشید رانده شد. بدین نرتیب، جهان کشف‌شده اولین سیاره‌‌ی سنگی محسوب می‌شود که در حال چرخش به دور کوتوله‌ای سفید دیده شده است.

سیاره‌ی سنگی شبیه به زمین بعد از نابودی ستاره‌اش دوام آورده است

کمینگ ژانگ، اخترفیزیکدان از دانشگاه کالیفرنیا سن‌دیگو، که رهبری مطالعه‌ی منتشر‌شده در مجله‌ی نیچر آسترونومی را بر عهده داشت، گفت: «ما نمی‌دانیم که آیا زمین می‌تواند زنده بماند یا خیر. اگر دوام بیاورد، به چنین سیستمی تبدیل خواهد شد.»

سیاره‌ی سنگی حدود ۴هزار سال نوری از ما فاصله دارد و در سال ۲۰۲۰، رصدخانه‌ی اخترشناسی رادیویی کره جنوبی با استفاده از فرآیندی به نام ریزهمگرایی گرانشی آن را کشف کرد. تیم کره‌ای ستاره‌ی سیاره‌ی سنگی را هنگام گذر از مقابل ستاره‌ای دورتر رصد و آن ستاره، میزان نور رسیده به تلسکوپ را تا هزار برابر بزرگ‌نمایی کرد. این اثر که با عنوان همگرایی یا لنز گرانشی شناخته می‌شود، شناسایی اجرام بسیار دوردست و کم‌نور را امکان‌پذیر می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا