راه های استان زنجان بصورت هوشمند مدیریت می شوند
با توجه به روند رو به رشدی که در تعدد خودروها وجود دارد، بعد از این، کار سنتی پاسخگو نخواهد بود.

به گزارش فناوری پرس؛ مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان زنجان در نشست خبری اظهار داشت: یکی از مواردی که نیاز به فرهنگ سازی هست، تغییر فرهنگ در زمینه استفاده از محورهای مواصلاتی است که باید از سیستم های سنتی به سیستم های هوشمند تغییر رویه دهیم.
اصغر اسماعیلی افزود: با توجه به روند رو به رشدی که در تعدد خودروها وجود دارد، بعد از این، کار سنتی پاسخگو نخواهد بود.
وی افزود: سیاست ما این است که محورها و جاده به دوربین های هوشمند بیشتری مجهز شوند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان زنجان اضافه کرد: امسال 41 مورد دوربین نظارتی در کل محورهای استان زنجان نصب شده است که از طریق مرکز مدیریت راه ها می توانیم به راحتی وضعیت موجود را رصد کنیم.
اسماعیلی گفت: همکاران ما علیرغم پاسخگویی شبانه روزی به تلفن 141، یک نفر نیز بعنوان کارشناس مدیریت راهها، محورها و گره های ترافیکی استان را رصد می کند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان زنجان افزود: با امکانات تجهیز شده در محورها و مدیریت راه های کشور، کارشناسان مدیریت راه ها، در هر لحظه محورهای مواصلاتی را رصد می کنند.
وی گفت: در بخش ماشین آلات نیز از خودرهای خود پاش استفاده می کنیم که بصورت سیستمی استفاده می شوند و در برخی از موارد نیز از نیروی انسانی بهره مند می شویم.
اسماعیلی گفت: برای سال آینده نیز تعداد دوربین های نظارتی و ثبت تخلف نیز افزایش خواهند یافت.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان زنجان گفت: 5 دستگاه سامانه توزین در حوزه حمل و نقل ایجاد شده است.
اسماعیلی افزود: 88 دستگاه سامانه تردد شمار در محورهای مواصلاتی استان نصب شده است.
وی اظهار داشت: ما برای مدیریت و دریافت اطلاعات دقیق، نیازمند حرکت به سمت هوشمند سازی هستیم.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان زنجان افزود: وضعیت جوی و ترافیکی محورهای مواصلاتی، با افزایش امکانات بهتر از گذشته رصد خواهند شد.
اصغر اسماعیلی افزود: آزادراه زنجان تبریز در اختیار شرکت آزادراه ها می باشد و اعتباری جهت ترمیم صورت نگرفته بود اما با پیگیری های انجام شده، مصوبه 500 میلیارد تومان دریافت شده که دو پیمانکار انتخاب شده است که در حال پیمان سپاری هستیم.
وی گفت: پروژه های بزرگ مقیاس در مدت 2 تا 2.5 سال انجام می شوند که امیدواریم کاربران اتوبان، بتوانند از رفاه آزاد راه بهره مند شوند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان زنجان افزود: شرایط جوی نامناسب، علت تعطیلی موقت پروژه ها می باشد که به محض عادی شدن شرایط جوی، پیمانکار تمام تلاش خود را برای تسریع عملیات روکش انجام خواهد داد.
اسماعیلی اضافه کرد: سیاست ما، سیاست حمایتی می باشد و وجود مجتمع های خدماتی بین راهی موجب کاهش تصادفات خواهد شد.
وی گفت: تعریض محورهای ابهر به قیدار در دست اجرا می باشد که نزدیک به 18 الی 22 میلیارد تومان برای اجرای هر یک کیلومتر نیاز می باشد و محدودیت های اعتباری موجب کندی اجرای طرح شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان زنجان افزود: 24 کیلومتر از سمت قیدار پیمانسپاری شده است .
وی گفت: محور بیجار بیشترین تلفات سال 1402 را به خود اختصاص داده است.
اسماعیلی افزود: عدم هوشیاری هموطنان هم یکی از دلایل تصادفات جاده ای است که موجب می شود جاده راه به عنوان راه خطرناک مطرح شود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان زنجان اضافه کرد: محور قره پشتلو نیاز به ماده 23 می باشد که به سازمان برنامه بودجه ارجاع شده است که هنوز مصوب نشده است.
اسماعیلی با بیان اینکه طی این مدت بیش از ۱۰۰ کیلومتر از راههای فرعی و روستایی استان روکش آسفالت شد، ادامه داد: همچنین با صرف اعتباری بالغ بر ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال، ۱۴۷ کیلومتر راه روستایی در استان زیرسازی و ۶۰ کیلومتر آسفالت ریزی شد.
وی گفت: ۷۹ کیلومتر راه اصلی و شریانی (ترانزیت زنجان- میانه، زنجان-قزوین، زنجان-بیجار، زنجان- بناب – منجیل) با اعتباری بالغ بر یک هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال لکه گیری اساسی و روکش آسفالت شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان زنجان از جمله طرحهای در دست اجرای این اداره کل را احداث ساختمان پلیس راه شهرستان طارم عنوان کرد و گفت: این ساختمان با اعتباری بالغ بر ۲۷۰ میلیارد ریال و نمازخانه شهرستان خدابنده نیز با اعتباری بالغ بر ۷۰ میلیارد ریال احداث می شود.