تاکتیک های ناکارآمد!!!
تاکتیک های ناکارآمد، روش های کهنه ای هستند که دیگر با سخنرانی های تئوری، کارساز نیستند.

فناوری پرس؛ سخنان دکتر آل امین، مدیرکل صدا و سیمای مرکز زنجان، در دیدار با اعضای شورای شهر زنجان، حاوی نکاتی قابل تأمل و در عین حال نیازمند نقد و بررسی است.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز زنجان در این دیدار به انتظارات از شهرداری، نقش صدا و سیما، مدیریت شهری، انتقاد سازنده و زیباسازی شهر پرداخت که هر کدام جای بحث دارد.
نقد اول: انتظارات غیرواقعی از شهرداری و نادیده گرفتن نقش صدا و سیما در ایجاد “زندگی ایدهآل”
آقای آل امین انتظار “فراهم کردن یک زندگی ایدهآل همراه با رفاه برای شهروندان” را صرفاً از شهرداری مطرح کرد؛ این در حالی است که ایجاد یک زندگی ایدهآل، مستلزم همکاری و همیاری تمامی ارگانها و نهادهای حاکمیتی از جمله صدا و سیما است.
رسانه ملی به عنوان یک نهاد مؤثر در فرهنگسازی، اطلاعرسانی و آموزش عمومی، نقشی بیبدیل در ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان دارد؛ انتظار صرف از شهرداری، نادیده گرفتن این نقش مهم و تقلیل آن به ارائه صرف خدمات شهری و فرار از ضعف عملکردی و انداختن بار وظایف این رسانه به دوش دیگران است.
نقد دوم: کلیگویی در مورد خدمات صدا و سیما و عدم شفافیت در عملکرد
دکتر آل امین به صورت کلی بیان داشت که ” صدا و سیمای مرکز زنجان در تنوع خدماتی که برای مردم انجام میشود حتما به وظیفه خود عمل میکند.” این جمله فاقد هرگونه مصداق و شفافیت است.
مشخص نیست منظور از “تنوع خدمات” چیست و صدا و سیمای مرکز زنجان دقیقاً چه اقداماتی در راستای بهبود زندگی شهروندان انجام داده است.
پس اگر این بیانات صحت دارد، چرا مخاطب آن در زنجان به حداقل رسیده و تأثیر آن در جامعه مشاهده نمی شود؟
مدیرکل صدا و سیمای مرکز زنجان به جای کلیگویی، به ارائه گزارش عملکردی مشخص و شفاف از فعالیتهای رسانه تحت مدیریت خود بپردازد.
نقد سوم: تقلیل مدیریت شهری به “برنامه داشتن” و بیتوجهی به مسائل ساختاری
آقای آل امین “برنامه داشتن” را یکی از مقدمات مدیریت شهری دانسته و معتقد است که ارتباط مستقیم شهرداری با مردم، دست فرصتطلبان را کوتاه میکند.
در حالی که مدیریت شهری فراتر از صرف “برنامه داشتن” است و نیازمند ساختارهای کارآمد، شفافیت در عملکرد، پاسخگویی به شهروندان، مبارزه با فساد و بهرهگیری از تخصصهای گوناگون است.
ارتباط مستقیم با مردم نیز اگر در بستری شفاف و قانونمند نباشد، به تنهایی نمیتواند مانع از سوءاستفاده شود.
نقد چهارم: تفسیر محدود از “انتقاد” و درخواست “همیاری” بدون تعریف مشخص
دکتر آل امین در مورد انتقاد بیان داشت که “در انتقاد نباید با دشمن مخرج مشترک داشته باشیم.” این جمله مبهم و تفسیربردار است و میتواند به محدود کردن فضای نقد و سانسور منتقدان منجر شود.
مشخص نیست منظور از “دشمن” کیست و چه انتقاداتی مصداق “مخرج مشترک با دشمن” تلقی میشود.
همچنین وی انتظار “کمک در محتوا و همیاری” از شورا و شهرداری را مطرح کرد، بدون آنکه تعریف مشخصی از این “همیاری” ارائه دهد؛ این امر میتواند به سوءاستفاده از منابع شهرداری و شورا در راستای اهداف صدا و سیما منجر شود.
نقد پنجم: پیشنهاد کلی در مورد زیباسازی شهر بدون ارائه راهکارهای عملی
پیشنهاد کمک گرفتن از هنرمندان برای زیباسازی شهر، پیشنهادی کلی و بدون ارائه راهکارهای عملی است. چگونگی همکاری با هنرمندان، سازوکار انتخاب آنها، نحوه تأمین بودجه و نظارت بر پروژهها مشخص نیست.
جمعبندی و پیشنهاد:
سخنان مدیرکل صدا و سیمای مرکز زنجان در این دیدار، بیشتر به بیان انتظارات از دیگران و کلیگویی در مورد عملکرد خود معطوف بود. انتظار میرود مدیرکل صدا و سیمای مرکز زنجان به جای طرح انتظارات غیرواقعی و کلیگویی، به ارائه گزارش عملکرد شفاف، پذیرش نقد سازنده، همکاری مؤثر با سایر نهادهای شهری و ارائه راهکارهای عملی در راستای بهبود وضعیت کیفی برنامه های این رسانه در زنجان بپردازد.