پرداخت 800 میلیارد ریال هزینه برای ذخیره سازی و نگهداری گندم در سال 1403
بیش از 800 میلیارد ریال هزینه برای ذخیره سازی و نگهداری گندم در سال 1403 پرداخت شد

فناوری پرس؛ مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان از پرداخت بیش از ۸۰۰ میلیارد ریال بابت کارمزد ذخیرهسازی و نگهداری گندم به کارخانجات آردسازی و سیلوداران بخش خصوصی این استان در سال ۱۴۰۳ خبر داد.
ولیاله زمانی با اشاره به اقدامات شرکت بازرگانی دولتی ایران در زمینه تأمین بهموقع هزینههای ذخیرهسازی گندم، گفت: کارمزد ماهیانه این خدمت، مطابق مصوبات دوازدهمین کارگروه تنظیم بازار کشور و بر اساس نرخگذاری سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، به فعالان بخش خصوصی پرداخت شده است.
وی افزود: نرخهای جدید از ابتدای فروردین تا پایان اسفند ۱۴۰۳ برای سیلوهای بتنی و فلزی بر اساس درجهبندی کیفی اعلام و ابلاغ شده است. بر این اساس، برای سیلوهای بتنی درجه یک ۲۵۶ ریال و سیلوهای فلزی درجه یک ۲۵۰ ریال به ازای هر کیلوگرم گندم در نظر گرفته شده و در مورد سیلوهای درجه دو نیز به ترتیب ۲۳۰ و ۲۲۵ ریال پرداخت میشود.
زمانی تأکید کرد: کارمزدهای ذخیرهسازی برای سازههای بتنی و فلزی، چه در کارخانجات و چه در مراکز غیرکارخانهای، به صورت یکسان در نظر گرفته شده و این نرخها نسبت به سال ۱۴۰۲ افزایش داشته است.
وی با اشاره به ظرفیت بیش از ۶۰۰ هزار تنی ذخیرهسازی گندم در استان زنجان، تصریح کرد: این ظرفیت در اختیار ۱۶ مرکز استاندارد و نیمهمکانیزه شامل سیلوهای فلزی، بتنی و انبارهای مدرن است که زیرساختی مهم برای تأمین امنیت غذایی پایدار در استان به شمار میروند.
مدیرکل غله زنجان در ادامه گفت: با توجه به مصرف سالانه حدود ۱۵۰ هزار تن گندم در استان، مازاد ظرفیت موجود میتواند با واردات موقت گندم و سایر غلات، نقش پایانهای برای تبادل منطقهای این محصولات ایفا کند و از این مسیر علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، به تولید ثروت و توسعه فرصتهای شغلی کمک کند.
وی نیمی از گندم ذخیرهشده استان را متعلق به سیلوهای کارخانجات آردسازی دانست و تأکید کرد: مشارکت بخش خصوصی در ذخیرهسازی گندم، ضمن افزایش کارایی، کاهش هزینهها و ضایعات، با بهرهگیری از فناوریهای نوین مانند سیلوهای مدرن، امکان مدیریت بهینه موجودی و حفظ کیفیت محصول را فراهم کرده است.