قدردانی از حضور هنرمندان در هجدهمین جشنواره آش و نوزدهمین نمایشگاه صنایع دستی زنجان

لینک کوتاه : https://fanaavaripress.ir/?p=24758
فناوری پرس، سید میکائیل موسوی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان، در آیین اختتامیه هجدهمین جشنواره ملی آش ایرانی و نوزدهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی و هنرهای سنتی، با اشاره به جایگاه ویژه زنجان در تقویم گردشگری کشور، از حضور پرشور مهمانان و هنرمندان در این رویدادها قدردانی کرد.
موسوی اظهار داشت: استان زنجان، به عنوان میزبان مهربان و پایتخت شور و شعور حسینی، امسال نیز میزبان عظیمی از گردشگران و مهمانان از سراسر کشور بود.” وی افزود: این دو رویداد مهم، یعنی جشنواره ملی آش و نمایشگاه ملی صنایع دستی، از مهمترین رویدادهای ۲۴ جشنواره و رویداد تقویم گردشگری استان زنجان محسوب میشوند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان با بیان اینکه زنجان جزو سه استان اول کشور در برگزاری رویدادهای گردشگری است، به جزئیات حضور در جشنوارهها پرداخت و گفت: امسال شاهد حضور ۴۰ نفر از آشپزان ماهر سراسر کشور در جشنواره آش بودیم که هر یک با پخت غذاهای محلی، شهر و دیار خود را معرفی کردند.
وی همچنین به حضور کشورهای مهمان در این رویداد اشاره کرد و افزود: چهار کشور دوست و همسایه، شامل عراق، افغانستان، پاکستان و هندوستان، با پخت غذاهای محلی خود، جذابیت بیشتری به جشنواره بخشیدند.
موسوی در ادامه به جایگاه آش در فرهنگ ایرانی اشاره کرد و بیان داشت: آش در باورها و اعتقادات ما جایگاه خاصی دارد؛ از آش نذری در مناسبتها گرفته تا آش پشت پا برای بدرقه عزیزان. این غذای سالم و ساده، با بهرهگیری از سبزیجات کوهی، خواص دارویی نیز دارد.
موسوی با اشاره به برگزاری جشنوارههای متعدد در استان، از جمله جشنواره طبخ ماهی، جشنواره شنبلیله و جشنواره نان و نمک، ابراز داشت: این جشنوارهها، به همراه جشنواره سرآشپزان، زنجان را به عنوان شهر ملی فولاد مطرح نموده است.
وی در ادامه به نمایشگاه صنایع دستی اشاره کرد و گفت: همچنین، ۱۵۰ نفر از هنرمندان سراسر کشور از ۳۰ استان، آثار ارزشمند خود را در این نمایشگاه به نمایش گذاشتند. با یک نگاه میتوان کل صنایع دستی و هنرهای ایران را در این مجموعه مشاهده کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان از اجرای برنامههای آیینی و موسیقی سنتی اقوام در طول جشنواره خبر داد و افزود: ما همچنین میزبان عشایر عزیز کشورمان از استانهای گلستان، لرستان و چهارمحال و بختیاری بودیم که سیاه چادر، آداب و رسوم و فرهنگ خود را معرفی کردند.
موسوی، رویکرد اداره کل میراث فرهنگی در این دوره را مبنی بر زمینهسازی برای مشارکت بخش خصوصی دانست و تأکید کرد: امسال بخش خصوصی به صورت صددرصد مشارکتی در این جشنواره حضور داشت.
در ادامه دکتر صادقی استاندار زنجان در حاشیه این مراسم جشنواره ملی آش ایرانی را رویدادی مهم در معرفی فرهنگ غذایی اصیل ایرانی و ترویج ذائقههای محلی دانست و افزود: این جشنواره علاوه بر ارتقای جایگاه فرهنگی استان، فرصتی ارزشمند برای رونق گردشگری و معرفی توانمندیهای بومی زنجان فراهم کرده است.
در ادامه نرگس مرادخانی در مراسم اختتامیه هجدهمین جشنواره ملی آش ایرانی و نوزدهمین نمایشگاه ملی صنایعدستی گفت: امروز شاهد هستیم که جشنواره آش نهتنها در سطح ملی بلکه با حضور دانشجویان و نمایندگانی از چند کشور، رنگ و بوی بینالمللی پیدا کرده است.
مرادخانی افزود: امیدواریم جشنواره آش در آینده نزدیک بهعنوان یک رویداد جهانی شناخته شود و به گسترش فرهنگ غنی ایرانی در سطح بینالمللی کمک کند.
معاون اقتصادی استاندار زنجان با اشاره به اصالت و قدمت آش بهعنوان یک سنت غذایی مهم در میان ایرانیان اظهار داشت: آش یک سنت غذایی است که نسل به نسل در میان خانوادهها منتقل شده است و برگزاری چنین رویدادهایی میتواند به ماندگاری و معرفی این فرهنگ اصیل کمک کند.
گفتنی است، در پایان این آیین، برگزیدگان رشتههای مختلف جشنواره معرفی و از فعالان عرصه آشپزی سنتی و صنایع دستی تجلیل شد.