
به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،دکتر پرویز قزلباش در مراسم اختتامیه ششمین جشنواره بینالمللی عکس سلامت روان که صبح امروز یکشنبه ۹ آبان در سالن همایشهای بینالمللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران در تهران برگزار شد، اظهار کرد: ششمین دوره جشنواره بینالمللی عکس روان با سه موضوع آزاد، سلامت روان و کرونا برگزار شد که ۳۰ هزار اثر از چهار هزار عکاس از ۸۲ کشور جهان با حضور هیئتی بینالمللی داوری شد.
وی تصریح کرد:پرداختن به بهداشت روان و ارتقا سلامت روانیِ فردی و اجتماعی و پیشگیری از ابتلا و درمان مناسب بیماریهای روانی و توان بخشی این بیماران، یکی از مهمترین موضوعات فعالیت در عرصه سلامت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به اینکه بیماری روان یکی از بیماریهای شایع عصر کنونی است که انسانها را به مدت طولانی درگیر و به شدت ناتوان میکند خاطر نشان کرد: با اینکه این بیماران نیازمند ترین افراد برای حمایت هستند ولی معمولاً در برنامه های توسعه اجتماعی بسیاری از کشورها، در پایینترین اولویت قرار دارند.
وی با اشاره به اهمیت تشخیص، مراقبت و پیگیری شاخصهای سلامت روان خاطرنشان کرد: هنر این توانایی را دارد که شادمانیها و جراحتهای بشری را به شکلی ظریف، زیبا و امن بیان کند و هنر عکاسی به طور گویا میتواند ابعاد مختلف و متنوع حیات بشری را از دریچه نگاه مردم، از سرزمینها، نژادها و فرهنگهای مختلف به تصویر بکشد.
دکتر قزلباش افزود: قطعاً این توانمندی وقتی به ابعاد روانی انسان در عصر کنونی می پردازد، میتواند دنیایی متنوع و رنگارنگ از رفتارها را ترسیم کند و به بیانی ساده و مردمی و یا با دیدگاهی حرفهای، دریافت های خود را از این رفتارها به اشتراک بگذارد که این امر میتواند نقش بسیار موثری در آموزش، توانمندسازی و پیشگیری ایفا نماید.
وی با بیان اینکه آثار عکاسی با قلب و روح آدمی ادراک میشود، گفت: رضایتمندی از خویش، احساس با ارزش بودن، احساس تأثیرگذاری در محیط، لذت بردن از داشته ها، ارتباط و همدلی با دیگران، حرکت به سوی رشد و تعالی و هزاران مفهوم زیبای دیگر، از این دریچه به تصویر کشیده میشود که نیاز به هیچ توضیح دیگری ندارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان، افزایش سواد سلامت روان مردم به دست خودِ مردم را مهمترین هدف جشنواره بینالمللی عکس سلامت روان عنوان کرد و افزود: این جشنواره در دورههای اول، دوم و سوم به صورت ملی برگزار شد و در دورههای چهارم و پنجم، در قالبی بینالمللی، مخاطبان بیشتری را از سراسر دنیا به خود جلب کرد و هماکنون در دوره ششم، به دلیل اهمیت موضوع و ارتباط سلامت روان در بحرانها، بخش بیماریِ کووید ۱۹ نیز به بخشهای جشنواره اضافه شده است.
وی با اشاره به همهگیری بیماری کرونا، برگزاری چنین رویدادهایی را برای مقابله با این بیماری، ضروری دانست و اظهار کرد: جشنواره بین المللی عکس سلامت روان در ششمین دوره، با دریافت بیش از ۳۰ هزار اثر از ۸۲کشور جهان، رکورد بی نظیری را به ثبت رساند و اعتبار و جایگاهی مناسب در عرصه بینالمللی کسب نمود.
دکتر قزلباش تصریح کرد: در برگزاری این جشنواره، همراهی، حمایت و پشتیبانی بیمانند نمایندگی سازمان جهانی بهداشت در ایران، معاونت بهداشت وزارت بهداشت، دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت و فدراسیون عکاسان جهان(فیاپ) بسیار موثر بوده است و قطعا در آینده ثمرات بیشتری را نیز در پی خواهد داشت.
رئیس ششمین جشنواره بینالمللی عکس سلامت روان با تاکید بر لزوم تامین، حفظ و ارتقای سلامت روانی و اجتماعی مردم توسط دولتها مسئولین و مدیران حوزه سلامت، گفت: بی شک این جشنواره میخواهد و میتواند به عنوان یک حرکت خلاقانه در راستای اهداف سلامت با ابزار پرقدرت هنر موفق شود و افتخار دیگری را برای کشور عزیز ایران کسب نماید.
شیوع کرونا، روزگار و دوران سختی برایمان رقم زده است
در ادامه معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان ،دکتر محمدرضا صائینی اظهار داشت:این جشنواره را به تمام انسانهایی که شوق زندگی دارند و رنج بحران کرونا وجودشان را صیقل داده و همه آنهایی که در این بحران جنگیدند و رنجها کشیدند تا مدافعان واقعی سلامت باشند، تقدیم میکنم.
وی با بیان اینکه شیوع کرونا، روزگار و دوران سختی برایمان رقم زده است، افزود: هیچ دورانی را قابل مقایسه با این روزهای سخت کرونایی ندیدم، روزهای دشوار، طولانی و پررنج که مردم دیدهاند و قلبهای ما به درد آمد از این روزهای غمانگیز و تراژدیک.
دبیر جشنواره عکس سلامت روان با اشاره به اینکه ۳۰ هزار اثر از ۴ هزار هنرمند به دبیرخانه جشنواره رسید،خاطر نشان کرد: مایه مباهات است که با برگزاری ۶ دوره جشنواره در عرض ۱۱ سال، در کشور و جهان رکورددار شدیم و اکنون بسیار خوشبختیم که در دنیا از جشنوارههای که در کارنامه خود سابقه برگزاری بیش از ۵۰ دوره را دارند شناخته شده تر هستیم.
وی افزود: عکسها هرکدام بیانی زیبا از سلامت روان دارند حتی وقتی که رنگهای بحران کرونا را ثبت کردند نیز، از زبان و از روان و سلامت روان میگویند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه جشنوارههای سلامت روان مسیر خوبی را پیمودند، خاطرنشان کرد: برگزاری جشنواره عکس سلامت روان، ابتدا در سطح ملی با استقبال فوقالعاده روبرو شد و موفق به برگزاری سه دوره ملی شدیم و فکر کردیم جشنواره در منطقه مدیترانه شرقی یا امرو برگزار شود که خوشبختانه منجر به بینالمللی شدن جشنواره شد.
آثار عکاسی به قدری عمیق هستند که گویی ما را تصاحب می کنند
کمال حیدری معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز با بیان اینکه سلامت روان یکی از شاخصهای رشد و پویایی یک ملت است افزود: آموزش، توانمندسازی و ارتقای دانش و نگرش مردم همچنین ترویج سطح زندگی سالم و متناسب با فرهنگ مسئولان کشور یکی از مهمترین ماموریت های حوزه سلامت روان است.
حیدری با تاکید بر اینکه حیطه سلامت روان همسنگ سلامت جسم وارد آگاهی اجتماعی نشده و پا به پای هم ورود پیدا نکرده است یاد آور شد: جشنوارهای که مسائل مربوط به سلامت روان را از طریق ابزار هنری نظیر عکس یاری میکند سطح تاثیرگذاری را به لحاظ داشتن رابطه عمیق از سلامت روان افزایش می دهد.
وی یاد آور شد: هنر محصول الهام و در آمیخته با معنای زبانی و تشبیه جهان است که درک عمیقتری را در وجود انسان بر جای می گذارد و در بیان واقعیتهای جامعه نقش بسزایی دارد.
این مسئول خاطر نشان کرد: هر دریچه ای که باز می شود در واقع یک دنیایی است و این اقدام بزرگ بینالمللی تلاش دارد تا با زبان عکاسی نمادهای سلامت روان را همچون امی، انگیزه شادی و نشاط و اندوه آرامش و اضطراب تصاویر زیبایی را با زبانی زیبا تخیلات و آرمانهای انسان آشکار می سازد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه آثار عکاسی، با زبانی زیبا، تخیلات و آرمانهای انسان را آشکار می سازد و جریان زیستن انسان در سختی و آرامش را نشان میدهد ، اظهار کرد: آثار عکاسی به قدری عمیق هستند که گویی ما را تصاحب می کنند و جزئی از آن میشویم و بدون اینکه بخواهیم، همدلی تمام وجودمان را فرا میگیرد.