برنامهریزی در حوزهی سلامت باید در عین واقعبینی، آرمانگرایانه باشد

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،دکتر عباس شیراوژن در آئین تکریم و معارفهی رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان اظهار داشت: این برنامه عملیاتی باید به دور از هرگونه رویاپردازی و خیالبافی بوده و سیاست های کلی سلامت، نقشهی جامع علمی کشور و سند دانشگاه اسلامی مبنای آن قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه به تعبیر مقام معظم رهبری، بیماران نباید رنجی جز رنج بیماری داشته باشند، تصریح کرد: باید در مسیری حرکت کنیم که همهی اقشار مردم، دانشگاه و بیمارستان و شبکه بهداشت را ملجأ و ماوا و پناهگاه خود بدانند و دانشجویان و اساتید بدون کمترین دغدغه و نگرانی به دنبال کسب علم و دانش و تجربه و فرهنگ و بصیرت و اخلاق و معنویت و پژوهشهای کاربردی و تولید سودمند باشند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در حوزهی فرهنگی، همهی عناصر دانشگاهی از جمله مدیران، اساتید و کارکنان حتماً باید به این موضوع توجه داشته باشند که مجموعهی رفتارها، گفتارها، پوشش و تعاملاتی که با دانشجویان برقرار می کنند، در شکل گیری فرهنگ دانشگاه و دانشجو تاثیرگذار است.
وی تصریح کرد: اگر فرهنگ دانشگاه بر مبنای کرامت، تکریم و دلسوزی نهادینه شود، دانشجو نیز فرا میگیرد که با بیمار و مراجعه کنندهی خود، دلسوزانه برخورد کند. همچنین اگر دانشجو، عطش دانشپژوهی و یافتن جدیدترین راهکارهای حل مسائل علمی را در استاد خود ببیند، او نیز ثروت را بر دانش ترجیح نمیدهد و لحظههای با ارزش عمر خود را در خیالبافی و رویاپردازی، تلف نمیکند و اگر اشتیاق به پیشرفت را در مسئولان دانشگاه ببیند، سفر به ناکجاآبادها را بر حضور و خدمت در این سرزمین دانش و تمدن ترجیح نمیدهد.
دکتر شیراوژن نقش بیمارستانها و سایر مراکز بهداشتی و درمانی در ترویج فضایل اخلاقی و معنوی در بین کارکنان، دانشجویان و اساتید را مهم توصیف کرد و افزود: این مراکز میتوانند عطر ایمان و معنویت را در میان مردم ، بیماران و همراهان بپراکَنَند و از نشاط و امیدی که از این ایمان و معنویت ایجاد می شود، پلی برای اثر بخشی بیشتر و بهتر در درمان بیماران بسازند.
وی مسئلهی رشد جمعیت و فرزندآوری را یکی از دغدغههای همهی دوستداران ایران و تمدن ایرانی عنوان کرد و گفت: اگر در خصوص این مسئله، به موقع اقدام نکنیم، یک معضل جدی تمدنی و تاریخ تمدنی برای ملت ما رخ خواهد داد که وقت پیشگیری و علاج آن، در زمان وقوع بحران سالمندی جمعیت نیست و شبکههای بهداشت و معاونتهای فرهنگی دانشگاهها، نقش مهمی در این مسیر ایفا میکنند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت ضمن تشکر از زحمات دکتر پرویز قزلباش، رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی زنجان در دوره مسولیتی خود و مدیریت بحران کرونا در استان، اظهار کرد: توجه به بخش سلامت و درمان، به ویژه تقویت شبکههای بهداشت، عزم ملی همه دستگاهها را میطلبد و در این برش استانی، از همهی دستگاههای اجرایی استان انتظار میرود رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی زنجان و کل مجموعهی دانشگاه را به صورت ویژهتری نسبت به قبل،کمک کنند تا بتوانیم در میان مدت و بلند مدت، از رنج ها و آلام مردم استان بکاهیم و شاهد شکوفایی استعدادها و ظرفیتها باشیم.