علمی

پارک های علم فناوری با چالش مکان مواجه هستند

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،علی خیرالدین در مراسم تکریم و معارفه روسای پارک علم و فناوری استان با بیان این که دانشگاه نسل چهارم دانشگاه جامعه محور است، اظهار داشت: باید تمامی بازیگران عرصه علم و فناوری در قالب یک تیم هماهنگ وارد میدان عمل شوند و به همراه همه ظرفیت‌های استان به منظور توسعه اکوسیستم نوآوری استان و کشور تلاش کنند.

این مقام مسئول افزود: ۴۹ پارک علم و  فناوری، ۲۲۴ مرکز رشد و حدود ۶ هزار و ۷۰۰ شرکت دانش بنیان در  کشور وجود دارد که این شرکت ها ۴۰۰  هزار شغل بطور  مستقیم ایجاد کرده اند.

وی لزوم توجه ویژه به شرکت های دانش بنیان و  پارک های علم و فناوری را خواستار شد و افزود: پارک های علم و فناوری بستر بسیار مناسبی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی محسوب می شود.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تقدیر از یک خیر زنجانی برای  واگذاری زمین پارک و علم و فناوری استان، گفت: خوشبختانه این کار با تفاهم انجام گرفت که این موضوع نیز  از سوی ستاد خیرین فناوری وزارت علوم و تحقیقات در حال پیگیری است که امیدوارم با تحقق این مهم، به سایر استان های کشور نیز گسترش یابد.

خیرالدین با بیان اینکه در مکاتبه انجام گرفته  با وزیر کشور و ابلاغ آن به استانداران سراسر کشور ۲ در خواست  مهم مطرح شده است، افزود: در این نامه نگاری بر عضویت رییس رییس پارک  علم و فناوری استانها بعنوان عضو  شورای برنامه ریزی و توسعه وهمچنین شکل گیری ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان به ریاست استانداران تاکید شده است.

وی با بیان اینکه  پارک های علم فناوری با چالش مکان مواجه هستند، خاطرنشان کرد: این در حالی است که برخی دانشگاه‌های کشور مساحت بالایی  از  زمین های بدون استفاده دارند اما حاضر نیستند حتی ۵۰ هکتار به این مراکز تحویل دهند.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه الگوی بیمارستان ها در کنار دانشگاه‌های علوم پزشکی برای پارک علم  و فناوری ها و دانشگاه‌ها نیز می تواند شکل بگیرد، ادامه داد:  تقاضا می شود در این خصوص همکاری های لازم انجام گیرد تا موانع برداشته شود.

وی  همچنین استجیاری بودن شرکت های دانش بنیان این استان را  مساله ای نا خوشایندی عنوان کرد و گفت: دانشگاه‌های متعددی فضاهای زیادی بدون استفاده  مانده و رها شده در اختیار دارند. چرا نباید چنتین فضاهایی در اختیار پارک  علم و فناوری قرار گیرد.

خیرالدین یکی از مشکلات  اصلی شرکت  های دانش بنیان را صدور مجوز اعلام کرد و گفت: بسیاری از شرکت ها نسبت به تولید محصول خود  مبادرت می کنند اما هیچ فردی مجوز نمی دهد و یا محصول  او را نمی خرد  که این روند مشکلات عدیده ای را بوجود می آورد که مصوبه شورای اشتغال استان مبنی بر خرید بخشی از  تولیدات  آنها می تواند دلگرم کننده باشد.

معاون وزیر علوم یکی از طرح های این معاونت را طرح دستیار فناوری عنوان کرد و گفت: بر اساس این ایده دانشگاهها می توانند دانشجویانی که تمایل به فعالیت در حوزه فناوری دارند را بصورت میهمان توسط شرکت های دانش بنیان و فناور پذیرش کنند.

وی خاطر نشان کرد: پارک  علم و فناوری نیز از طریق صندوق پژوهش و فناوری به ازای هر یک دانشجوی کارشناسی در هر ماه یک میلیون تومان، کارشناسی ارشد ۲ میلیون تومان  و برای  دکتری ۳ میلیون تومان به مدت ۶ ماه پرداخت می‌کند.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بنابراین دانشجو همزمان با تحصیل می تواند در یک واحد فناور، پارک علم و فناوری دانش بنیان  کارهای فناوری انجام دهد که همکاری روسای دانشگاهها می توان بستر مناسبی را برای اشتغال آنان فراهم کند.

وی زنجان را استان دانشگاهی عنوان  کرد و گفت: در این استان ۲ دانشگاه بزرگ زنجان و تحصیلات تکمیلی واقع شده و از طرفی استقرار ۲ پارک فناوری نیز بیانگر ایجاد اکوسیستم در این بخش است.

در ادامه دکتر آذر پیوند ریاست جدید پارک علم و فناوری استان زنجان با اشاره به جایگاه پارک های علم و فناوری در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور و ضرورت تعامل و همکاری های مشترک با دستگاه های مختلف اظهار داشت: همه تلاش مجموعه پارک علم و فناوری استان زنجان در تعاملات استانی و کشوری در این جهت است که زیرساخت های لازم برای ایجاد و توسعه اکوسیستم نوآوری فراهم شود و در این زمینه زیرساخت های بسیار مهمی در ابعاد مختلف برای این پارک در حال شکل گیری است.

 آذرپیوند با اشاره به اهمیت فعالیت های استارت آپ ها و همچنین وجود شرکت های فعال در پارک خواستار توجه بیش از پیش وزارت عتف به اکوسیستم نوآوری زنجان شدند تا از این طریق سطح کیفی فعالیت ها از طریق حمایت های ویژه به بالاترین سطح ارتقاء یابد.

وی با بیان این مطلب که در سال جدید نسبت به راه اندازی مراکز نوآوری در شهرستان ها اقدام می گردد، خاطر نشان کرد: برای توسعه ابعاد جدید فعالیت ها در زمینه فناوری و نوآوری قدم های بزرگی برداشته شده است و تصمیمات مهمی اتخاذ خواهد شد.

گفتنی است در حاشیه مراسم میان ریاست محترم دانشکده فنی و حرفه ای و ریاست پارک علم و فناوری استان زنجان تفاهم نامه ای جهت راه اندازی مرکز نوآوری امضا شد.

در پایان مراسم حکم انتصاب دکتر آذرپیوند و لوح تقدیر دکتر مرادخانی از سوی معاون محترم فناوری و نوآوری وزارت عتف به آنها اهدا شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا