
به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،محسن افشارچی در نشست خبری پایان سال 1400 با اصحاب رسانه اظهار داشت: خوشبختانه نتیجه برخی از تلاشهایی که طی ماههای اخیر کردهایم در ایام ماه شعبان، مشخص شد که در واقع عیدی خداوند برای مردم استان زنجان است.
وی با اشاره به انتصاباتی که بعد از تصدی مدیریت استان انجام شده است، تصریح کرد: چیدمان مدیریتی که صورت گرفته تا حد امکان در تلاش است تا حرکت خوب و موثری داشته و بهترینها را بر مبنای تمام شاخصهای حاکم بر تصمیمگیری مدیریت ارشد استان داشته باشند.
افشارچی با بیان اینکه اولین اقدام این بود که جایگاه استان در شاخصهای مختلف را سنجیده و ببینیم در کجا قرار داریم، ابراز کرد: طبق آمارهای رسمی مرکز ملی آمار ایران، استان زنجان طی 9 سال گذشته در شاخصهای مختلف بین رتبه 22 تا 26 کشور در نوسان بوده است.
استاندار زنجان با بیان اینکه سرانه تولید ناخالص داخلی، یکی از شاخصهای ارزیابی رشد اقتصادی است، گفت: استان زنجان در این شاخص در رتبه 16 کشور قرار دارد که خوشحالکننده است اما برخی افراد دارای ثروت زیاد و برخی افراد دارای ثروت کم هستند که توزیع ثروت عادلانه نبوده و به عبارت دیگر ضریب جینی خیلی پایین نیست.
وی با بیان اینکه در تولید و توزیع ثروت باید موقعیت استان نسبت به کشور و همچنین کشور به استان در بعد منفعت رسانی مورد ارزیابی قرار گیرد، افزود: سهم استان زنجان در درآمدهای مالیاتی برای بودجه سال آینده 5هزار900 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است در حالی که بودجه مصوب شده برای استان 8هزار و 400 میلیارد تومان است، یعنی اینکه در نسبت منابع و مصارف باید برای کاهش سهم مالیات استان زنجان اقداماتی انجام شود.
راهاندازی بازارهای موازی در کنار نظارت بر بازار، اقدام اصلی برای کنترل تورم است
استاندار زنجان نرخ تورم منتهی به بهمنماه بیش از 46درصد اعلام کرد و گفت: ارزیابیها نشان میدهد میزان تورم نسبت به ماههای آغاز گرفتن مسؤولیت در دولت جدید که بیش از 50 درصد بود روبه پایین است.
وی با بیان اینکه تورم ماهانه و نقطه به نقطه استان زنجان نیز طی این مدت کاهشی بوده است، تصریح کرد: اصلیترین کار در کنترل تورم این است که در کنار نظارت بر بازار، توان راهاندازی بازارهای موازی را نیز داشته باشیم.
افشارچی با بیان اینکه سامانه مجازی فروش اقلام اساسی با عنوان «سرند» به جای سامانه بازرگام، راهاندازی شده است، خاطرنشان کرد: هر شرکتی که توان کمک نرمافزاری برای فروش کالاهای اساسی تنظیم بازاری را داشته باشد، حمایت میکنیم.
استاندار زنجان با اشاره به ابلاغ رشد 8.7 درصدی به استان زنجان در بودجه سال آینده گفت: برنامه لازم برای تحقق این رشد، تدوین شده که در حال نهایی شدن است و با تمام سرمایهگذارانی که در استان بودند، مذاکره شده و از آنها خواستهای تا هر میزان که برای سرمایهگذاری مورد نیاز (بیش از 35 هزار میلیارد تومان) میتوانند در استان سرمایهگذاری کنند را به ما اعلام کنند.
وی با بیان اینکه در حوزه صنایع، تلاش بر این است که به سمت صنایع پاک و کمآببر حرکت کنیم، اظهار داشت: اخیراً 2 تفاهمنامه در حوزه اقتصاد دیجیتال منعقد شده که برای حرکت در مسیر آن جلسات هفتگی برگزار میکنیم ضمن اینکه صندوق پژوهش و نوآوری نیز با 10 برابر اعتبار قبلی خود در حال پیگیری است.
آب یکی از دغدغه های مهم استان است
وی حوزه آب را یکی از مخاطرات و نگرانیهای استان دانست و گفت: در این راستا بعد از تلاشهای فراوان با استفاده از ماده «۵۶» که بانک با هزینه منابع بعدا آن را از سازمان برنامه و بودجه پس میگیرد، دو سد مراش و بلورین با حجم سرمایهگذاری ۴۲۰ میلیارد تومان طی سه سال آینده به بهرهبرداری میرسند اگر این برنامه محقق شود یکی از راهکارهای کاهش مشکلات موجود در حوزه آب خواهد بود.
افشارچی با بیان اینکه آب بند عیارلو از دیگر پروژههای مربوط به آب استان است که اعتبار آن از محل سفر ریاست جمهوری به استان زنجان تامین شده است، ادامه داد: تبدیل کردن سد مشمپا به عنوان دغدغه وزارت نیرو برای تکمیل و رایزنی برای گرفتن آب از سد شهریار و آغداشلو را از دیگر برنامه های استان برای کاهش مشکلات حوزه آب است.
استاندار زنجان به امضای قرارداد با یکی از شرکتها برای استفاده از فاضلاب در واحدهای صنعتی در راستای تحقق توسعه پایدار اشاره و تصریح کرد: در این راستا سرمایهگذاری در صنایع آببر نیازمند استفاده از صنعت پساب است.
مشکل پرواز از فرودگاه زنجان باید ریشهای حل شود
استاندار زنجان با اشاره به گرههای زیاد در استان زنجان که بخشی از آنها طی ماههای اخیر گرهگشایی شده است، گفت: مشکل مسکن فرهنگیان حل شد اما گاوازنگ، گره بزرگی است که سناریوی حل آن چیده شده و گام اول نیز برداشته شده اما فرآیند زمانبری است تا مشکلات بهصورت قانونی حل شود.
وی با اشاره به حل موقت مشکل پرواز از فرودگاه زنجان که هماکنون پرواز مشهد و بالعکس برقرار شده است، ابراز کرد: سیاست جابهجایی مسافر هوایی در کشور از هواپیماهای بزرگ و متوسطپیکر به هواپیماهای کوچکپیکر تغییر یافته و اخیراً نیز 10 فروند هواپیما خریداری شده است اما مشکل پرواز از فرودگاه زنجان باید بهصورت ریشهای و با راه حل دائمی، حل شود که نیاز به حضور سرمایهگذار است.
افشارچی افزود: با توجه به اینکه منطقه ویژه اقتصادی زنجان در نزدیکی فرودگاه واقع شده، آورده اقتصادی میتواند برای زنجان داشته باشد لذا اگر سرمایهگذار باشد میتوان پرواز به مناطق مختلف را داشته باشیم.