بازگشت آموزش حضوری به مدارس از ۱۴ فروردین

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،علی اسماعیلی در نشست خبری با اصحاب رسانه در راستای بازگشایی حضوری مدارس از ۱۴ فروردین، اظهار کرد: ایام کرونا سبب شد بسیاری از ارکان جامعه، دچار چالشهایی شود و چالش آموزش بسیار تاثیرگذارتر بود که اثرات سوئی داشت در مواجه با ویروس کرونا هر جامعه مقابله خاص خود را داشت ولی مواجه با کرونا در ایران یکی از سختگیرانهترین اقدامات در جهان بود که ارتباطات فیزیکی به حداقل ممکن رسید.
وی با بیان اینکه شاید در ماههای نخست شیوع کرونا همه بر این باور بودند که آخرالزمان است و به همین خاطر تمهیداتی اندیشیده شد،تصریح کرد: اما بررسیها نشان میدهد که در سایر کشورها چنین مواجههای نبود.
مدیر کل آموزش و پرورش استان زنجان افزود:در چند ماه اخیر با شیوع امیکرون و در سختترین شرایط ۵۲ درصد مدارس به صورت ترکیبی حضوری و غیرحضوری اداره شدند و حتی در مدارس فنی و حرفهای چون فضای کارگاهی بود مدارس حضوری برگزار شد.
اسماعیلی تصریح کرد: تعطیلیها باعث شد که ما به ویژه در پایه اول لطمات بسیاری ببینیم، البته این در کل کشور حاکم بود.
وی با بیان اینکه رویکرد دولت سیزدهم انجام اقدامات هوشمندانه در برابر ویروس کرونا است، عنوان کرد: ما هم در راستای اقدامات هوشمندانه قدم برمیداریم.
مدیر کل آموزش و پرورش استان زنجان با بیان اینکه ۵۲ درصد از مدارس استان زنجان در زمان اوج گیری امیکرون به صورت ترکیبی حضوری و مجازی برگزار میشد، تصریح کرد: حدود ۴۸ درصد از مدارس استان زنجان به مدت معین از ۷ روز تا ۱۰ روز به صورت غیرحضوری آموزشها را پیگیری کردند.
اسماعیلی با بیان اینکه دانش آموزان بسیاری به خاطر مجازی بودن آموزش ها از نظر آموزشی دچار مشکل شدند، ادامه داد: تغییر مقاطع برای دانش آموزان بسیار مهم است اما متاسفانه در طول سال های همه گیری ویروس کرونا دانشآموزان در این مسائل دچار مشکل بودند.
وی با بیان اینکه هیچ جایگزینی برای معلم در کلاس درس وجود ندارد، ابراز کرد: مهمترین عنصر موثر در آموزش و پرورش برای دانش آموز در کلاس درس معلم است.
مدیر کل آموزش و پرورش استان زنجان خاطر نشان کرد: ظرفیت فضای مجازی و سامانه شاد را از دست نخواهیم داد و از آن به عنوان ابزار تعامل دانش آموزان و اولیا با معلمان و پیگیری برنامه های مکمل، بهره خواهیم برد.
اسماعیلی گفت: برای باقیمانده سال تحصیلی جاری، اجباری برای رعایت الگوی خاصی برای لباس مدرسه دانش آموزان نداریم ولی از والدین درخواست داریم تدابیری اتخاذ کنند که دانش آموزان با کمترین حاشیه در مدارس حضور داشته باشند.
وی با بیان اینکه ۱۴ فروردین ماه برای ما یک روزه مهم است، تصریح کرد: ۱۴ فروردین برای ما به مشابه اول مهر ماه خواهد بود.
مدیر کل آموزش و پرورش استان زنجان با بیان اینکه ما تابع تصمیمات ستاد کرونا هستیم، عنوان کرد: در صورتی که ستاد کرونا اعلام کند که سلامت افراد دچار مشکل می شود برگزاری کلاس ها و آموزش ها طبق تصمیم ستاد کرونا برگزار میشود.
اسماعیلی با تاکید به حضور دانش آموزان در کلاس های درس از ۱۴ فروردین، افزود: با غائبان طبق آیین نامه های آموزشی و انضباطی برخورد خواهد شد.
وی با بیان اینکه هیچگونه تصمیمی برای طولانی شدن سال تحصیلی به ما اعلام نشده است، ادامه داد: طولانی شدن سال تحصیلی از طرف مسئولان تکذیب شده است.
مدیر کل آموزش و پرورش استان زنجان با بیان اینکه تراکم جمعیتی در مدارس مرکز استان بالاست و هرچه از مرکزیت دور می شویم تراکم جمعیتی کلاسهای درس کاهش پیدا میکند، افزود: تعداد محدودی از کلاس های درس ۴۰ نفره برگزار میشود.
این مقام مسئول ادامه داد: برای کاهش تراکم جمعیتی در کلاس های درس ۴۰ نفره از ظرفیت نمازخانه ها و کارگاه ها و.. استفاده می شود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان با بیان اینکه از نظر نیروی انسانی در مقطع ابتدایی با کمبود ۲۰ درصدی معلم مواجه هستیم، ابراز کرد: ۷۳ نفر نیروی خرید خدمت در آموزش و پروش استان فعالیت می کنند.
وی گفت: عوامل متعددی در بازماندن از تحصیل موثر است که شامل فاکتورهای مختلف میشود.
اسماعیلی اضافه کرد: شرایط کرونا بحث کودکان کار را تشدید کرده است و بعضا خانوادهها از دانشآموزان برای کار استفاده کردهاند که ما به دنبال بازگرداندن دانشآموزان به آموزش هستیم.
مدیر کل آموزش و پرورش استان زنجان گفت: طبق برآوردهای شده ۷۳۲ نفر در حوزه ابتدایی بازمانده از تحصیل هستند که بازگشت به تحصیل ۴۲۵ نفر پیگیری شده و به چرخه تحصیل برگشتند و ۲۹۲ نفر باقی ماندند که بحث مهاجرت، ازدواج، بیماری صعبالعلاج، عدم لینک دستگاه تعلیم و تربیت با ثبت احوال، مهاجرت، فوت و … از دلایل ترک تحصیل شناسایی شده هستند.
وی با اشاره به اینکه میزان بازماندگی از تحصیل در دوره متوسطه اول ۲ درصد و دوره متوسطه دوم ۳.۷ درصد است، گفت: سنگینی این آمار بیشتر به سمت دختران است.